NEA

BMW & Toyota, συμπαραγωγή σπορ αυτοκινήτου!

bmw-i8_spyder_concept

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation συμφώνησαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

  • Μία ακόμη μελλοντική συνεργασία ανακοινώθηκε και όπως όλα δείχνουν η BMW μαζί με την Toyota θα προχωρήσουν στην από κοινού εξέλιξη και παραγωγή ενός σπορ αυτοκινήτου που θα δούμε στην επόμενη πενταετία. Το νέο κουπέ αναμένεται να είναι πιο προοδευτικό από το Toyota GT86 αφού πιθανώς να βασίζεται σε υβριδική ή ηλεκτροκίνητη διάταξη ενώ το πλαίσιο πιθανώς να αποτελείται από πολυμερισμένο άνθρακα (όπως στα BMW i3 & i5). Από την άλλη, η BMW θα παραχωρήσει πετρελαιοκινητήρες από το 2014 ενώ θα υπάρξει κοινή εξέλιξη στην τεχνολογία μπαταριών.

SMS=== Fiat & Mazda, μνημόνιο συνεργασίας!

Όπως αναφέρεται στο επίσημο δελτίου Τύπου «…ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation (TMC), συναντήθηκε σήμερα με τον Norbert Reithofer, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMW AG, στην έδρα του BMW Group στο Μόναχο, για να ανακοινώσουν την προγραμματισμένη διεύρυνση της συνεργασίας τους που ξεκίνησε πέρσι το Δεκέμβριο. Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης με σκοπό μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία σε τέσσερις τομείς: κοινή εξέλιξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου, κοινή εξέλιξη αρχιτεκτονικής και εξαρτημάτων ενός μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου, συνεργασία στους ηλεκτρικούς κινητήρες και κοινή έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών ελαφρού βάρους.

Επίσης σήμερα, οι Norbert Reithofer και Akio Toyoda of TMC υπέγραψαν Κοινή Δήλωση για να επαναπροσδιορίσουν την κοινή πρόθεση των εταιριών τους να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη μεταξύ τους στρατηγική συνεργασία.

Ο Dr. Reithofer δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστική θέση μας σε βιώσιμες μελλοντικές τεχνολογίες. Για το σκοπό αυτό, υπογράψαμε σήμερα ένα Μνημόνιο Συναντίληψης. Η Toyota και το BMW Group μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό όραμα βιώσιμης προσωπικής μελλοντικής μετακίνησης. Μαζί έχουμε την τέλεια ευκαιρία να συνεχίσουμε να οδηγούμε τη βιομηχανία μας μέσω αυτής της μεταμόρφωσης».

Ο Toyoda πρόσθεσε: «Η BMW και η Toyota θέλουν να κατασκευάζουν ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα. Η μία εταιρία σέβεται την άλλη . Και πιστεύω αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάνουμε το επόμενο βήμα έξι μόλις μήνες από την υπογραφή της αρχικής συμφωνίας μας. Η Toyota είναι ισχυρή στα υβριδικά, φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα και στις κυψέλες καυσίμου. Από την άλλη, θεωρώ ότι το ατού της BMW είναι η δημιουργία σπορ μοντέλων. Με ενθουσιάζει η ιδέα των αυτοκινήτων που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία».

Το Μάρτιο του 2012, το BMW Group και η TMC υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία  για συνεργατική έρευνα στον τομέα των κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς. Επιπλέον, το BMW Group και η Toyota Motor Europe συνήψαν σύμβαση στο πλαίσιο της οποίας το BMW Group θα προμηθεύει πολύ αποδοτικούς πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.0L στην Toyota Motor Europe, από το 2014.

Το σημερινό Μνημόνιο Συναντίληψης αντιπροσωπεύει τη συμφωνία την οποία συνήψαν οι εταιρίες πέρσι το Δεκέμβριο σε ότι αφορά την αναγνώριση και συζήτηση και άλλων πιθανών συνεργατικών projects.

Πηγή: BMW Group – Toyota Motors

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!