NEA

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake [new model+vid]

2013-mercedes-benz-cls-shooting-brake-18

H γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα στο μοτίβο του Shooting Brake…

  • Τέτοιου είδους σχήματα (Shooting Brake ή Shooting Break) έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Βρετανία τις δεκαετίες του ’60 και ’70 και χαρακτηρίζονται από το επιμηκυμένο πίσω μέρος προσφέροντας αυξημένο χώρο για τις αποσκευές. Η νέα Mercedes βασίζεται σε αυτή τη λογική αποτελώντας την Shooting εκδοχή της CLS όπου το αμάξωμα διαθέτει το στιλ ενός κουπέ, έχει πεντάθυρη πρακτικότητα με την τελευταία πόρτα να εκτείνεται από την κατάληξη της οροφής.
  • Για κάποιους άλλους το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μία διαφορετική προσέγγιση όσο αφορά στην «wagon» έκδοση της CLS και τοποθετείται πάνω από την E-Class Estate δηλώνοντας παρούσα απέναντι στα Audi A6 Avant, BMW 5 Touring, Jaguar XF Sportbreak κ.α. Διαστασιολογικά πρόκειται για ένα μεγάλο αμάξωμα με μήκος κοντά στα 5 m (για την ακρίβεια 4.956 mm) με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 560 lt.
  • Στον πίσω άξονα υπάρχει αυτόματη αερανάρτηση (ρυθμίζει το ύψος ανάλογα με το φορτίο), στην πίσω σειρά καθισμάτων υπάρχουν τρεις θέσεις (σε αντίθεση με την 2-θέσια CLS), προαιρετικά υπάρχει ξύλινη επένδυση του χώρου φόρτωσης κ.α. Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από την ντίζελ έκδοση των 2,1 lt με 204 PS με αποκορύφωμα την 4.6 V8 με 408 PS (οι CLS 350 CDI & CLS 500 είναι τετρακίνητες).
  • Οι πωλήσεις ξεκινούν το φθινόπωρο ενώ το Σεπτέμβριο στο Παρίσι αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η έκδοση CLS 63 AMG με κινητήρα 6.2 V8 και 537 PS.

technical-specifications-mercedes-benz-cls-shooting-brake

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!