NEA

Seat Leon 2012 [new model+upd]

seat-leon_2013_new-6

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν τη 3ης γενιά του Leon, ενός από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην μικρομεσαία κατηγορία…

  • Με στόχο την ολική της επαναφορά στην μικρομεσαία κατηγορία η Seat ποντάρει σχεδόν τα πάντα στο ολοκαίνουργιο Leon που θα αποτελέσει βαρόμετρο για την μελλοντική πορεία της ισπανικής εταιρίας. Το νέο Leon θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο, και αποτελεί το δεύτερο πεδίο εφαρμογής για την πλατφόρμα MQB που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Audi A3.
  • Το νέο Leon είναι πεντάθυρο και σχεδιαστικά είχαμε πάρει μία γεύση από το πρωτότυπο IBE Concept που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις έντονες ακμές και τα πολύγωνα φωτιστικά σώματα, οι καθρέπτες έχουν πολυπρισματικό σχήμα ενώ το πίσω μέρος με τα σχιστά φωτιστικά συνδράμουν στην κόμπακτ εμφάνιση του νέου Leon. Το μήκος φτάνει τα 4,26 m -είναι περίπου 5 cm κοντύτερο από το τωρινό μοντέλο- ενώ σημειώστε πως νέο είναι και το λογότυπο.
  • Αν και το μήκος έχει μειωθεί το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 6 cm προμηνύοντας αυξημένους χώρους. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η σοβαροφανής άποψη της εταιρίας με αρκετά σημεία να θυμίζουν Audi A3 (όπως ο πίνακας οργάνων, το τιμόνι κ.α.) αλλά  και να «γκολφίζουν» αφού η συντριπτική πλειοψηφία του νέου Leon βασίζεται στα μέρη του νέου Golf Mk7 που θα δούμε τέλη του χρόνου.
  • Από πλευράς κινητήρων αναμένεται να δούμε την δεδομένη γκάμα των TSI περιλαμβάνοντας τις εκδόσεις 1.2 TSI (85 PS και 105 PS), 1.4 TSI (120 PS) και 1.8 TSI (180 PS με νέο κινητήρα έμμεσου/άμεσου ψεκασμού). Η σειρά των ντίζελ περιλαμβάνει τις εκδόσεις 1.6 TDI (90 PS) και την 2.0 TDI (184 PS, 380 Nm) ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το 2014 σχεδιάζεται η παραγωγή μίας plug-in υβριδικής έκδοσης.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!