NEA

Mercedes-Benz, νέα A-Class από 23.900€

A-Klasse

“Η A-Class είναι εντελώς νέα, μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια. Στον τομέα της εξέλιξης αυτοκινήτων, δεν έχει κανείς συχνά την ευκαιρία να ξεκινήσει από ένα λευκό κομμάτι χαρτί. Οι μηχανικοί μας εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία”, εξηγεί ο Dr Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της Daimler AG και επικεφαλής του Τομέα Αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.

Με τη νέα A-Class, η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία premium compact: με ελκυστική σχεδίαση, με ισχυρούς κινητήρες από 80 kW (109 hp) έως 155 kW (211 hp), με εξαιρετική αποδοτικότητα με εκπομπές CO2 που ξεκινούν μόλις από τα 98 g/km και συντελεστή αεροδυναμικής 0,27, από τους καλύτερους στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ταυτόχρονα, το νέο μοντέλο υπογραμμίζει ότι για τη Mercedes-Benz η ασφάλεια δεν είναι θέμα κόστους – ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων COLLISION PREVENTION ASSIST, το οποίο λειτουργεί με ραντάρ. Οι τιμές ξεκινούν από τις 23.900 €  για την A 180 BlueEFFICIENCY ενώ αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω (σε παρένθεση οι τιμές με απόσυρση).

 • Α 180 BlueEFFICIENCY 23.900€ (23.183€)
 • Α 200 BlueEFFICIENCY 26.950€ (26.153€)
 • Α 250 BlueEFFICIENCY (Auto) 34.000€ (32.521€)
 • Α 180 CDI BlueEFFICIENCY (manual transmission) 26.500€ (25.714€)
 • A 180 CDI BlueEFFICIENCY (Auto) 29.300€ (28.326€)
 • A 200 CDI BlueEFFICIENCY 29.500€ (28.556€)

Σχεδιασμός με compact στιλ

mercedes-benz_new_a-class_gr_photo_slovenia-23Με απόσταση από το δρόμο που έχει μειωθεί κατά 160 mm σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η νέα A-Class εκπέμπει την αίσθηση του design και του δυναμισμού με την πρώτη ματιά. Η ριζική μεταμόρφωσή της, η οποία παρουσιάστηκε και προκάλεσε ενθουσιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο με την Concept A-Class, εφαρμόστηκε με συνέπεια και στην έκδοση παραγωγής στην οποία αντικατοπτρίζεται αυτή η νέα στρατηγική σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ονομάζεται σχεδιασμός δύο όγκων, με το δικό του, διακριτό χαρακτήρα, ένα εξωτερικό με sport στοιχεία που απευθύνεται στο συναίσθημα και μια αίσθηση υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό.

Τυπικά χαρακτηριστικά στο μακρύ, sport μπροστινό μέρος είναι το προεξέχον σχήμα V που έχει, οι ξεχωριστοί προβολείς, η μάσκα του ψυγείου με το αστέρι της Mercedes στο κέντρο και διπλές γρίλιες σε κάθε πλευρά του αστεριού, καθώς και οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα στις πλευρές. Ο σχεδιασμός των προβολέων, μαζί με τη διαμόρφωση των λειτουργιών των φώτων στο εσωτερικό τους, αποτελούν βασικά στοιχεία της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Τα φωτιστικά σώματα και οι λυχνίες LED πίσω από το κρύσταλλο των προβολέων βρίσκονται σε τέτοια διάταξη ώστε να δημιουργείται το χαρακτηριστικό “φούσκωμα” για τα φώτα ημέρας και τα φλας.

SMS===> Mercedes-Benz, το DNA της νέας A-Class!

Το γεγονός ότι η νέα A-Class είναι ένα sport μοντέλο hatchback με χαμηλό κέντρο βάρους αντικατοπτρίζεται και στις διαστάσεις του: με τιμές 4292 x 1780 x 1433 mm (μήκος x πλάτος x ύψος), αγκαλιάζει το δρόμο. Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, στην οποία ο σχεδιασμός ήταν εντελώς διαφορετικός, το ύψος έχει μειωθεί κατά 160 mm. Η Α-Class είναι πλέον ένα πενταθέσιο μοντέλο ενώ ο ιδανικός συνδυασμός σχεδιασμού και αεροδυναμικής δεν αναδεικνύεται πουθενά περισσότερο απ’ ότι στην οροφή, με τις ομαλές της επιφάνειες και την έντονη, τοξωτή της καμπύλη. Η αεροτομή της οροφής, στην οποία κρύβονται έξυπνα όλες οι κεραίες, προσδίδει μια πρόσθετη sport πινελιά και ολοκληρώνει τη δομή της οροφής.

Η έμφαση του πίσω μέρους αποκαλύπτεται με ένα συνδυασμό κυρτών-κοίλων επιφανειών και αιχμών όπου τα πίσω φώτα αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη μυώδη μεσαία γραμμή του αμαξώματος στο πίσω μέρος, ενώ η οριζόντια διάταξή τους τονίζει ακόμα περισσότερο τη δύναμη που αποπνέει το πλάτος του αυτοκινήτου. Οι λειτουργίες των φώτων εκτελούνται προαιρετικά από καλώδια οπτικών ινών και λυχνίες LED ενώ η επιφάνεια των φωτιστικών σωμάτων δεν είναι απλώς ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, αλλά βελτιώνει και τη ροή του αέρα γύρω από το αυτοκίνητο, χάρη στις έντονες αιχμές διάσπασής του που υπάρχουν στο πίσω μέρος.

Εσωτερικό: πενταθέσιο μοντέλο με αίσθηση πολυτέλειας

mercedes-benz_new_a-class_gr_photo_slovenia-41Το εσωτερικό της A-Class αποτελεί ένα μεγάλο βήμα αναβάθμισης σε ότι αφορά την ποιότητα – τόσο στα υλικά που χρησιμοποιούνται, όσο και στη συνέπεια του σχεδιασμού. Και οι δύο αυτοί στόχοι επιτεύχθηκαν με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης σχεδιαστικής γλώσσας, αλλά και μέσα από τις διάφορες δυνατότητες συνδυασμών των υλικών υψηλής ποιότητας που έχουν επιλεγεί. Όλα τα στοιχεία του διακόσμου έχουν επιμεταλλωμένη επένδυση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιφάνειες από πραγματικό μέταλλο που δείχνουν να είναι “δροσερές” στην αφή.

Στο ταμπλό οργάνων υπάρχουν πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί. Οι εξωτερικοί δακτύλιοί τους διαθέτουν επιμεταλλωμένη επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Η κατεύθυνση της ροής του αέρα ρυθμίζεται από ένα ένθετο στοιχείο που θυμίζει τουρμπίνα αεροπλάνου και αποκαλύπτει ένα παράδειγμα μελετημένης προσοχής στη λεπτομέρεια. Και εδώ η επιφάνεια είναι επιμεταλλωμένη, σε ασημί χρωμιωμένη απόχρωση. Η ανεξάρτητη οθόνη διαθέτει μπροστινή επιφάνεια από υλικό απομίμησης μαύρης λάκας piano, καθώς και ένα ασημί πλαίσιο στην ίδια ευθεία με την επιφάνεια προβολής.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα, καθένα από τα οποία διαθέτει ένα μικρό όργανο στο εσωτερικό του. Στη θέση ηρεμίας, οι βελόνες των οργάνων στέκονται στη θέση της 6ης ώρας. Οι δείκτες των οργάνων είναι λευκοί, αν και στις πιο sport γραμμές σχεδιασμού και εξοπλισμού, όπως η Urban και η AMG Sport, είναι κόκκινοι. Τα όργανα στις sport γραμμές και πακέτα εξοπλισμού είναι ασημί, με εμφάνιση που παραπέμπει σε καρό σημαία. Το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει 12 πλήκτρα λειτουργιών και επιμεταλλωμένο πλαίσιο.

Τα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις επιβάτες, παρόλο που, με τον sport σχεδιασμό τους, μοιάζουν να είναι δύο μεμονωμένα καθίσματα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 341 λίτρα, με βάση το πρότυπο VDA, ωστόσο με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων ριγμένες προς τα κάτω, η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 1157 λίτρα. Σε όλα τα μοντέλα οι πλάτες των καθισμάτων είναι διαιρούμενες σε αναλογία 60:40 και μπορούν να αναδιπλωθούν ξεχωριστά.

Σύστημα κίνησης με υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση

Μια ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων καλύπτει κάθε ανάγκη ισχύος σε ότι αφορά την αποδοτικότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον: η A 180 CDI θα είναι η πρώτη Mercedes-Benz στην ιστορία με εκπομπές CO2 μόλις 98 g/km. Επιπλέον, η A 220 CDI  (διαθέσιμη από το Δεκέμβριο του 2012) καλύπτει ήδη την προδιαγραφή εκπομπών ρύπων Euro 6, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόλις το 2015. Όλοι οι κινητήρες της νέας A-Class συνδυάζονται με λειτουργία ECO start/stop, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με το νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή, προαιρετικά, με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, το οποίο με τη σειρά του συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τον sport χαρακτήρα. H κατανάλωση καυσίμου, μειωμένη έως και κατά 35% σε σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα, συνοδεύεται από σημαντική αύξηση της ισχύος.

Πετρελαιοκινητήρες, τρεις αποδοτικές ζώνες ισχύος

Ο νέος βασικός κινητήρας της σειράς OM 607 αποδίδει 80 kW (109 hp) και 260 Nm στο στροφαλοφόρο άξονα και, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, καταναλώνει 3,8 l/100 km, με εκπομπές CO2 98g/km. Έχει να επιδείξει μια βελτίωση της τάξης του 23% σε σχέση με τα μόλις 60 kW (82 hp) του προηγούμενου μοντέλου, της A 160 CDI, η οποία κατανάλωνε 4,9 l. Το νέο κορυφαίο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, η Α 220 CDI, έχει να επιδείξει μια βελτίωση κατά 25% σε σχέση με την προκάτοχό της: αναπτύσσει ισχύ 125 kW (170 hp) και ροπή 350 Nm, και, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, καταναλώνει μόλις 4,3 l/100 km (προσωρινή τιμή). Οι αντίστοιχες τιμές της προηγούμενης A 200 CDI ήταν 103 kW (140 hp), 5,7 l και 149 g CO2/km.

SMS===> Mercedes-Benz, τα πρώτα στοιχεία για την A45 AMG!

Μια σύγκριση ανάμεσα στη νέα και την προηγούμενη A 200 έρχεται να αποδείξει αυτό που έχει επιτευχθεί με τους νέους βενζινοκινητήρες: με 115 kW (156 hp) και 250 Nm ροπής, ο νέος κινητήρας έχει βελτιωμένες επιδόσεις αλλά καταναλώνει μόλις 5,4 l/100 km (127g CO2/km (τιμές με το κιβώτιο ταχυτήτων 7G-DCT), δηλαδή 26% λιγότερο από τον προκάτοχό του (100 kW, 185 Nm, 7,4 l/100 km, 174 g CO2/km). Ακόμα και το νέο κορυφαίο μοντέλο, η Α250, με το κιβώτιο 7GDCT που αποδίδει 155 kW (211 hp) και 350 Nm είναι σημαντικά πιο αποδοτικό, με κατανάλωση 6,1 l και εκπομπές CO2 143 g.

Ανάρτηση με sport χαρακτήρα

2013-mercedes-a-class-4642-2Η ανάρτηση της νέας A-Class διαθέτει πίσω άξονα τεσσάρων συνδέσμων, σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση, λειτουργίες υποβοήθησης και σύστημα ESP με λειτουργία “Εκτεταμένου Ελέγχου Πρόσφυσης” (XTC). Στο στάδιο της εξέλιξης, οι μηχανικοί της ανάρτησης χρησιμοποίησαν εκτενώς προσομοιώσεις και τους προσομοιωτές οδήγησης του κέντρου εξέλιξης της Mercedes στο Sindelfingen, στα πλαίσια της λεγόμενης ψηφιακής δοκιμής οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς.

Οι προϋποθέσεις για την επίτευξη δυναμικών χαρακτηριστικών οδήγησης είναι εξαιρετικές στη νέα A-Class (ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη). Και αυτό διότι, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το κέντρο βάρους (24 mm χαμηλότερο) και το ύψος της θέσης καθίσματος (174 mm χαμηλότερο) έχουν μειωθεί σημαντικά. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ο πίσω άξονας τεσσάρων συνδέσμων: οι δυνάμεις απορροφούνται από τρεις βραχίονες ελέγχου και έναν υστερούντα βραχίονα σε κάθε τροχό. Αυτό σημαίνει ότι οι διαμήκεις και οι πλευρικές δυνάμεις είναι ουσιαστικά ανεξάρτητες μεταξύ τους. Τα μουαγιέ των τροχών και τα ελατήρια της ανάρτησης είναι από αλουμίνιο, ώστε να μειώνονται οι μη αναρτημένες μάζες.

Διατίθενται τρία είδη ανάρτησης και ρύθμισης πλαισίου: η ανάρτηση άνεσης και η προαιρετική sport ανάρτηση για sport αλλά άνετη οδήγηση (σε συνδυασμό με το πακέτο εξοπλισμού Δυναμικής Οδήγησης ή τη γραμμή εξοπλισμού AMG Sport). Επιπλέον, η A 250 Sport διαθέτει μια sport ανάρτηση υψηλών επιδόσεων, “με τη σφραγίδα ΑMG”. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο δυναμικός περιορισμός των κλίσεων και η μικρή γωνία κλίσης του αμαξώματος κατά την εκκίνηση.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο παρουσιάζει μειωμένες τάσεις υποστροφής σε συνθήκες μεγάλης πλευρικής επιτάχυνσης: ο οδηγός μπορεί έτσι να ελέγχει τις αλλαγές κατεύθυνσης και φορτίου με μεγαλύτερη ακρίβεια. Κατά την επιτάχυνση στην έξοδο στροφής στην οποία το αυτοκίνητο κινείται με αυξημένη ταχύτητα, η τάση υποστροφής μειώνεται ακόμα περισσότερο με τον “Εκτεταμένο Έλεγχο Πρόσφυσης” (Extended Traction Control, XTC): με τη λειτουργία αυτή, το ESP παρέχει υποστήριξη με τη μορφή διευθυντικής ευστάθειας (προσομοιώνει τη λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ), δημιουργώντας ροπή περιστροφής γύρω από τον κατακόρυφο άξονα στον μπροστινό και τον πίσω τροχό που βρίσκονται στο εσωτερικό της στροφής.

Ασφάλεια με υψηλότερα πρότυπα

Η νέα A-Class διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με ραντάρ και προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης πέδησης Brake Assist. Πρόκειται για ένα συνδυασμό που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων COLLISION PREVENTION ASSIST εκπέμπει ηχητική και οπτική προειδοποίηση που ενημερώνει τον οδηγό για πιθανά εμπόδια μπροστά από το αυτοκίνητο, σε περίπτωση που δεν τα έχει δει, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τη λειτουργία υποβοήθησης πέδησης Brake Assist,  ώστε η απόκριση των φρένων να είναι η ακριβέστερη δυνατή.

SMS===> O νέος προσομοιωτής της Mercedes-Benz

Η επιβράδυνση ξεκινά αμέσως μόλις ο οδηγός πατήσει αποφασιστικά το πεντάλ του φρένου.  “Με τη νέα A-Class, η Mercedes-Benz θέτει νέα πρότυπα σε πολλούς τομείς, και μάλιστα στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ασφάλειας”, τονίζει ο Καθηγητής Dr Thomas Weber, Μέλος του Δ.Σ. της Daimler, υπεύθυνος Έρευνας Ομίλου και Επικεφαλής Εξέλιξης Αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. “Η νέα A-Class προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που έχει υπάρξει ποτέ στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων”. Για τον τομέα της ασφάλειας υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από συστήματα τα οποία έχουν υιοθετηθεί στην A-Class από τις μεγαλύτερες σειρές μοντέλων ή -σε κάποιες περιπτώσεις- έχουν εξελιχθεί περαιτέρω για την A-Class. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Προσαρμοζόμενη υποβοήθηση προβολέων Adaptive Highbeam Assist
 • Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας και Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
 • Σύστημα ATTENTION ASSIST (βασικός εξοπλισμός) Υποβοήθηση διατήρησης ορίου ταχύτητας (με αναγνώριση των σημάτων ορίων ταχύτητας)
 • Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Parking Assist με καθοδήγησηστάθμευσης
 • Λειτουργία πέδησης HOLD
 • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα Hill-Start Assist
 • LINGUATRONIC
 • Κάμερα οπισθοπορείας
 • DISTRONIC PLUS

Πρεμιέρα στην κατηγορία compact: το PRE-SAFE  διαθέσιμο για πρώτη φορά

Το γεγονός ότι το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων PRE-SAFE είναι διαθέσιμο για την A-Class αποτελεί ακόμα μια πρωτοπορία για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διάδοση αυτού του συστήματος σε όλες τις κατηγορίες, μετά την πρεμιέρα του το 2002 στην S-Class. Κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος PRE-SAFE® είναι οι αναστρέψιμοι εντατήρες ζωνών ασφαλείας, το κλείσιμο των παραθύρων και της ηλιοροφής σε κρίσιμες πλευρικές κλίσεις του αμαξώματος και η ρύθμιση των πλήρως ηλεκτρικών μπροστινών καθισμάτων με λειτουργία μνήμης σε κατάλληλη θέση, ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα των συστημάτων συγκράτησης. Το σύστημα PRE-SAFE® αποκρίνεται πάντα αμέσως μόλις προκύψουν επικίνδυνες διαμήκεις και πλευρικές ταλαντώσεις, ενώ μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί μόλις επέμβουν ορισμένες λειτουργίες υποβοήθησης.

Αμάξωμα: δυνατή βάση και έξυπνη προστασία

A-KlasseΗ νέα A-Class έχει περάσει με επιτυχία το αυστηρό πρόγραμμα crash test της Mercedes-Benz. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο 30 περίπου διαφορετικά σενάρια πρόσκρουσης, τα οποία προβλέπονται ως προϋποθέσεις στις αξιολογήσεις ασφάλειας και τη διεθνή έγκριση τύπου, αλλά και 9 crash tests που έχει αναπτύξει η ίδια η Mercedes-Benz, όπως η δοκιμή υποχώρησης της οροφής ή η δοκιμή πρόσκρουσης σε στύλο. Παρά τη μεγάλη ταχύτητα πρόσκρουσης και το γεγονός ότι είναι το μικρότερο αυτοκίνητο του ατυχήματος, η A-Class εξασφαλίζει για τους επιβάτες της άθικτη καμπίνα και εξαιρετικές προοπτικές επιβίωσης.

Τα συστήματα συγκράτησης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στο ρόλο της Α-Class ως οικογενειακό αυτοκίνητο. Μεγάλη σημασία έχει αποδοθεί στην ασφάλεια των πίσω επιβατών. Οι προεντατήρες, οι περιοριστές ισχύος και οι ρυθμιστές ύψους ζωνών ασφαλείας περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό των εξωτερικών καθισμάτων. Προαιρετικά διατίθενται και πλευρικοί αερόσακοι πίσω. Για τον οδηγό και το συνοδηγό υπάρχουν νέοι αερόσακοι θώρακα-λεκάνης, οι οποίοι καλύπτουν την περιοχή της λεκάνης και ολόκληρο το πάνω μέρος του σώματος. Για την προστασία των κεφαλιών, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται αερόσακοι παραθύρων.

Η σειρά μοντέλων: νεανικά και ξεχωριστά

Με σύστημα κλιματισμού, ηχοσύστημα Audio 5 με USB, ηλεκτρικά παράθυρα και στις τέσσερις πόρτες, σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης προβολέων Headlamp Assist και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με 12 πλήκτρα, η A-Class είναι ήδη πλήρως εξοπλισμένη από τη βασική της έκδοση. Με τις γραμμές εξοπλισμού “Urban”, “Style” και “AMG Sport”, με τρία πακέτα Design (“Night”, “Exclusive” και “AMG Exclusive”), καθώς και με άλλα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, το αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να καλύπτει κάθε ξεχωριστό γούστο.

Ο διαθέσιμος εξοπλισμός, πολλά στοιχεία του οποίου βρίσκει κανείς σε μεγαλύτερες κατηγορίες, περιλαμβάνει σύστημα φωτισμού Intelligent Light System, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μνήμης ή ταμπλό με επένδυση από τεχνητό δέρμα ARTICO (μέρος του πακέτου εξοπλισμού Exclusive). Και οι τρεις γραμμές εξοπλισμού περιλαμβάνουν sport μπροστινά καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και ραφές που δημιουργούν αντίθεση, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις εκδόσεις κινητήρων.  Άλλες sport λεπτομέρειες που απευθύνονται στο νεανικό κοινό του αυτοκινήτου είναι οι ζώνες ασφαλείας designo σε κόκκινο χρώμα (διαθέσιμες από το Δεκέμβριο του 2012) ή ο ασημί πίνακας οργάνων με κόκκινους δείκτες (μέρος των γραμμώνUrban και AMG Sport, καθώς και των πακέτων εξοπλισμού Exclusive και AMG Exclusive).

Ενσωμάτωση του iPhone

Με την ενσωμάτωση του iPhone στο αυτοκίνητο, παράλληλα με το νέο, επαναστατικό σχεδιασμό του interface για τον χρήστη, η Mercedes-Benz είναι πλέον σε θέση να προσφέρει στη γενιά του Facebook το φυσικό της χώρο σε τέσσερις τροχούς, με τη μορφή της νέας A-Class. Παράλληλα με το Facebook, το Twitter και άλλες υπηρεσίες, το “Drive Kit Plus για iPhone” (προβλέπεται να διατεθεί ως αξεσουάρ από το Σεπτέμβριο και ως προαιρετικός εξοπλισμός από το πρώτο τρίμηνο του 2013), μαζί με την ειδική εφαρμογή της Daimler, προσφέρει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες και περιεχόμενο ψηφιακού lifestyle μέσα στο αυτοκίνητο. Στα χαρακτηριστικά που αξίζει να τονιστούν ανήκει και το προηγμένο λογισμικό πλοήγησης της Garmin, με πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου, online αναζητήσεις προορισμών και τρισδιάστατους χάρτες.

Το Drive Kit Plus για iPhone μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα Audio 20 CD. Το ηχοσύστημα αυτό περιλαμβάνει διπλό δέκτη και CD player με δυνατότητα αναπαραγωγής mp3, καθώς και διεπαφή Bluetooth με λειτουργία ανοικτής ακρόασης και audio streaming. Η έγχρωμη οθόνη έχει διαγώνιο 14,7 cm. Χάρη στη νέα λειτουργία “Cover Art”, εμφανίζονται τα εξώφυλλα των μουσικών άλμπουμ που αναπαράγονται κάθε στιγμή, εφόσον είναι αποθηκευμένα ως εικόνες στο αρχείο ήχου.

Το σύστημα MAP PILOT της Becker προσφέρει μια λειτουργία τρισδιάστατης πλοήγησης χαμηλού κόστους για το ηχοσύστημα Audio 20 CD, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και εκ των υστέρων. Το σύστημα πλοήγησης λειτουργεί και με φωνητική εισαγωγή προορισμών, ενώ διαθέτει εύχρηστο interface. Τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με λύσεις του εμπορίου είναι η ολοκληρωμένη λειτουργία μέσω των κεντρικών χειριστηρίων και της οθόνης του ηχοσυστήματος Audio 20 CD, η κρυμμένη του θέση μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και η ενημέρωσή του μέσα από μια διαδικτυακή πύλη.

Το σύστημα πολυμέσων COMAND Online προσφέρει πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου που έχει διαδικτυακή σύνδεση, καθώς και διάφορες υπηρεσίες της Mercedes-Benz εν κινήσει. Αυτές περιλαμβάνουν πληροφορίες για τον καιρό και μια ειδική αναζήτηση προορισμών μέσω Google, καθώς και την επιλογή λήψης διαδρομής την οποία προηγουμένως ο χρήστης έχει διαμορφώσει στον υπολογιστή του μέσω του Google Maps και έχει αποστείλει στο αυτοκίνητο. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η εφαρμογή “News”, με την οποία λαμβάνονται online μέσα στο αυτοκίνητο ειδήσεις για την πολιτική, την οικονομία και την τεχνολογία. Οι πληροφορίες εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευανάγνωστες καθώς το αυτοκίνητο κινείται.

Πηγή: Mercedes-Benz Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button