NEA

Νissan TeRRA, το αύριο ενός SUV [vid]

nissan-terra-32

Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο SUV με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου στο σαλόνι του Παρισιού…

Στις 27 του Σεπτέμβρη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Nissan θα αποκαλύψει το πρωτότυπο Nissan TeRRA SUV: ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο οχήμα που συνδυάζει την οδήγηση σε συνθήκες  off-road,  με την φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το Nissan TeRRA ανοίγει το μονοπάτι της βιώσιμης αυτοκίνησης στο πεδίο των SUV, με ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης μέσω κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), καθώς και με μια ασυνήθιστα σπορτίφ και επιβλητική εξωτερική εμφάνιση.

Η Nissan, με γνώμονα την επιτυχία της στην κατηγορία των SUV και των Crossovers με τα μοντέλα QASHQAI, JUKE και MURANO, καθώς και με την πρωτοπορία της στην ηλεκτροκίνηση και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, οραματίζεται το TeRRA ως “το ένα και μοναδικό SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων”. Σχεδιασμένο για να προσφέρει λειτουργικότητα και ευελιξία στους επιβάτες και τον οδηγό του αύριο, το TeRRA απαντά στις φιλοδοξίες εκείνων που επιθυμούν να συνδυάσουν  την φιλικότητα προς το περιβάλλον  με  μια ασφαλή αίσθηση οδήγησης,  κάτω από οποιεσδήποτε οδικές συνθήκες.

Στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού, φιλοξενείται ένα πρωτότυπο ταμπλό οργάνων που παραπέμπει στα γνωστά tablet PCs. Όμως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι το σύστημα αυτό είναι φορητό και λειτουργεί ως “έξυπνο κλειδί” : ο οδηγός το «ενσωματώνει» κατά την είσοδό του στο όχημα και το αφαιρεί όταν εξέρχεται από αυτό.  Όταν το εν λόγω  σύστημα βρίσκεται στο εσωτερικό του TeRRA,  το “tablet” εμφανίζει το  ταχύμετρο και όλες τις απαραίτητες, για το όχημα, ενδείξεις. Επιπλέον,  μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για την  ψυχαγωγία των επιβατών, την επικοινωνία με τηλέφωνο / internet, καθώς και για την πλοήγηση. Έξω από το αυτοκίνητο το “tablet” εκτός του ότι παρέχει όλες τις λειτουργίες που θα περιμέναμε από μια τέτοια συσκευή, παραμένει συνεχώς σε επαφή και με το αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά το μηχανολογικό κομμάτι, το TeRRA τροφοδοτεί με κίνηση τους εμπρός τροχούς με το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα που συναντάται στο Nissan LEAF. Σε κάθε πίσω τροχό,  έχει ενσωματωθεί ένας ηλεκτροκινητήρας που προσφέρει την απαραίτητη ισχύ όταν απαιτείται,  ανάλογα με τις ανάγκες.  Καθώς δεν υπάρχουν άξονες κίνησης για τους  πίσω τροχούς, το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι επίπεδο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη εργονομία στην καμπίνα και στον χώρο φόρτωσης αποσκευών.

Κάτω από το καπό, φιλοξενείται μια συστοιχία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nissan : μια επίπεδη, ιδιαίτερα συμπαγή μονάδα που διαθέτει την κορυφαία, σε παγκόσμια κλίμακα, ισχύ των 2.5kW/l. Το Nissan TeRRA αν και είναι καθαρά ένα πρωτότυπο μοντέλο, δεν παύει να σηματοδοτεί  το γεγονός ότι η Nissan είναι έτοιμη για την μαζική παραγωγή και ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), όταν το υδρογόνο γίνει ευρέως διαθέσιμο.

Πηγή: Nissan Νικ. Ι. Θεωχαράκης

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!