NEA

BMW Active Tourer, τραβά… προς τα μπρός!

bmw-active-tourer-concept-119

Η βαυαρική εταιρία θα παρουσιάσει σε μερικές μέρες στο Παρίσι ένα προσθιοκίνητο μοντέλο δίνοντας μας μία γεύση για τα μελλοντικά της σχέδια…

  • Το Active Tourer είναι ένα πρωτότυπο με MPV χαρακτήρα στο οποίο θα βασιστεί ένα νέο μοντέλο που θα ανήκει στη σειρά 1 και πιθανότατα θα ξεχωρίζει από τα διακριτικά GT (Gran Turismo). Στόχος της BMW είναι η εισαγωγή ενός πιο οικογενειακού μοντέλου με βασικό ανταγωνιστή την B-Class της Mercedes-Benz.
  • Η είδηση, πάντως, έχει να κάνει με την πλατφόρμα η οποία είναι καινούργια με την μετάδοση ισχύος να περνά στους εμπρός τροχούς. Άλλωστε εδώ και καιρό οι φήμες αναφέρουν την κατασκευή προσθιοκίνητων BMW επιλύοντας την μειωμένη πρακτικότητα των πισωκίνητων με τον περιορισμένο χώρο για τα πόδια (ελέω τούνελ μετάδοσης και διαφορικού).
  • Το μήκος του πρωτότυπου μοντέλου φτάνει τα 4,35 m ενώ εξοπλίζεται με υβριδική διάταξη. Πρόκειται για ένα σχετικό νέο τύπο που μας παραπέμπει στο Peugeot Hybrid4, στο Volvo V60 PHEV κ.α. όπου τους εμπρός τροχούς κινεί ο νέας γενιάς TwinPower τρικύλινδρος 1.5 ενώ τους πίσω ηλεκτροκινητήρας με την συνδυασμένη ισχύ να φτάνει τους 190 PS, τα 0-100 km/h να πετυχαίνονται σε λιγότερο από 8 sec και την τελική να αγγίζει τα 200 km/h.
  • Στη νέα πλατφόρμα θα βασιστούν και τα νέας γενιάς MINI που τα περιμένουμε το 2014 ενώ το 1 GT (αν επικρατήσει αυτή η ονομασία) θα κυκλοφορήσει τέλη 2013.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!