NEA

Volvo XC60 Plug-in Hybrid [concept]

volvo_plug-in_hybrid_concept-1

H πρωτότυπη υβριδική έκδοση του XC60 είναι το επίκεντρο για την σουηδική εταιρία στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit…

volvo_plug-in_hybrid_concept-7

  • Concept; Όχι και τόσο αφού η Volvo ετοιμάζεται να λανσάρει τέλη του χρόνου την επίσης plug-in υβριδική έκδοση (PHEV) του V60. Αλλά ας έρθουμε σε κάτι πιο… κοντινό, στο πρωτότυπο υβριδικό XC60 που θα κάνει πρεμιέρα στις 9-22 Ιανουαρίου στην έκθεση του Detroit. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το υβριδικό XC60 θα κυκλοφορήσει το 2013 με βασικό στόχο την αμερικανική και την κινεζική αγορά.
  • volvo_plug-in_hybrid_concept-14Όπως και στο υβριδικό V60 έτσι και εδώ στον πίσω άξονα υπάρχει ηλεκτροκινητήρας ισχύος 70 PS που λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 11,2 kWh (χρόνος φόρτισης 3,5 h σε δίκτυο 220V/12A). Με το πάτημα ενός διακόπτη η κίνηση συνδυάζεται (έχουμε τετρακίνηση). Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τους 308 PS με τα 0-100 km/h να πετυχαίνονται σε 5,8 sec στην επιλογή «Power». Στην «Pure» η κίνηση είναι μόνο ηλεκτρική με μηδενική εκπομπή ρύπων και ηλεκτροκίνηση για περίπου 45 km.
  • Το στάνταρ πρόγραμμα κίνησης είναι το «Hybrid» με στόχο την καλύτερη κατανάλωση (μέση τυποποιημένη 2,3 lt/100 km), την μέγιστη  αυτονομία (960 km) και την μικρότερη εκπομπή CO2 (53 g/km). Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι το λογότυπο «Τ8» που υποδεικνύει πως η απόδοση του XC60 PHEV είναι αντίστοιχη μιας έκδοσης με 8-κύλινδρο συμβατικό βενζινοκινητήρα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!