NEA

Audi, με S3 και Sportback στο Παρίσι!

audi-s3-2013-2

H γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει την καυτή έκδοση S3 με 300 PS και την πρακτική πεντάθυρη Sportback…

  • Με το βλέμμα στα επερχόμενα Mercedes-Benz A45 AMG και BMW M135i, το νέο S3 είναι ελαφρύτερο (-60 kg) και ισχυρότερο (+35 PS) ενώ εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο κινητήρα 2.0 TFSI της σειράς ΕΑ888 με κύριο χαρακτηριστικό την πιο κόμπακτ κατασκευή του (-11 kg) και την καλύτερη απόδοσή του. Η ισχύς φτάνει τους 300 PS/5.500 rpm ενώ η ροπή των 380 Nm απλώνεται στις 1.800-5.500 rpm με τον κόφτη στις 6.800 rpm.
  • Όπως σε κάθε έκδοση S έτσι και στο S3 η ροπή μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης Quattro (υδραυλικό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη, προφανώς της Haldex) με το μεγαλύτερο ποσοστό να περνά στους εμπρός τροχούς στην νορμάλ οδήγηση. Στη στάνταρ έκδοση υπάρχει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλεχτεί το διπλοσύμπλεκτο S tronic με επτά σχέσεις.
  • Η Audi ανακοινώνει πως απαιτούνται 5,1 sec για τα 0-100 km/h με το S tronic και 5,4 sec με το μηχανικό κιβώτιο (το απερχόμενο S3 είναι πιο «αργό» κατά 0,4 sec). Ενδιαφέρον έχει η λειτουργία launch control για γρήγορη εκκίνηση, το αμάξωμα είναι κατά 25 mm  χαμηλότερο από την απλή τρίθυρη έκδοση, τα φρένα είναι ενισχυμένα ενώ η πιο σφιχτή ανάρτηση συνδυάζεται με αμορτισέρ μαγνητορεολογικής τεχνολογίας (magnetic ride).

SMS=> Audi Crown Gear, η μετεξέλιξη του Torsen…

  • Περνώντας σε πιο ήπιους ρυθμούς, μαζί με το S3 θα παρουσιαστεί και το A3 Sportback το οποίο προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερους χώρους. Το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 35 mm, το μήκος κατά 73 mm φτάνοντας τα 4,31 m ενώ χαρακτηριστικό των χώρων είναι και το μεγαλύτερο κατά 15 lt πορτμπαγκάζ (συνολικά 380 lt).
  • Το A3 Sportback θα εξοπλίζεται με νέας κοπής κινητήρες 1.4 TSI, 1.8 TFSI και 2.0 TDI ενώ οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά -μαζί με το S3- θα ξεκινήσουν αρχές 2013.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!