NEA

Opel, το Cascada… ξεσκεπάζεται!

opel_cascada_2013-6

Τετραθέσιο και με μαλακή οροφή το Cascada είναι το νέο cabrio της Opel το οποίο θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013. Ντεμπούτο και για τη νέα γενιά βενζινοκινητήρα άμεσου6 ψεκασμού 1.6 T…

Έχοντες γράψει ιστορία με αρκετές γενιές Kadett και Astra cabrio, η Opel επιστρέφει στη μαγεία των μεσαίων τετραθέσιων cabrio με μαλακή οροφή της δεκαετίας του ’50 και του ’60 -όπως τα Kapitän και Rekord- αλλά με ανανεωμένη διάθεση και τεχνολογίες αιχμής. Το Cascada υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις διαθέτοντας εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα (μήκος 4.697 mm, πλάτος 1.840 mm), εμπρός ανάρτηση HiPerStrut και προσαρμοζόμενο σύστημα αποσβεστήρων FlexRide, διάφορες τεχνολογίες και προηγμένα χαρακτηριστικά. Οδηγός και επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν ανά πάσα στιγμή την… δράση του φρέσκου αέρα με ένα soft top που ανοίγει σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει (μέχρι 50 km/h). Ηλεκτρικοί εντατήρες ζωνών ασφαλείας, δέρμα Nappa και αεριζόμενα, εργονομικά καθίσματα καθώς και συστήματα ασφαλείας που παρέχουν άνεση και προστασία.

SMS=> Opel Zafira Tourer 1.4 T [test drive]

Ο Thomas Sedran, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. της Adam Opel: «Στην κατηγορία μεσαίων cabrio συναντούσαμε μέχρι τώρα μόνο πολύ ακριβά μοντέλα premium κατασκευαστών.  Με το Cascada, η Opel προσφέρει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά και τις αρετές ενός μεσαίου cabrio σε προσιτή τιμή. Το Cascada ολοκληρώνει την προϊοντική επίθεση της Opel: το 2012 και το 2013, διευρύνουμε τη γκάμα μας εισβάλλοντας σε νέες κατηγορίες με το ηλεκτρικό Ampera, το μικρό SUV Mokka, το μοδάτο αυτοκίνητο πόλης ADAM, και τώρα με αυτό το μεσαίο cabrio».

Νέα γενιά 1.6 Turbo άμεσου ψεκασμού βενζίνης. Μία ευρεία γκάμα κινητήρων θα διατίθεται για το Opel Cascada cabrio. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 Turbo ανοίγει τη γκάμα. Συνδυάζεται με μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp, και οι δύο αποδίδουν 220 Nm με λειτουργία υπερπλήρωσης (overboost). Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων ο 2.0 CDTI με 121 kW/165 hp προσφέρεται με μηχανικό ή αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο. Ο κινητήρας παράγει μέχρι 380 Nm μέσω overboost.

Το αστέρι της γκάμας θα είναι ο βενζινοκινητήρας 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Είναι άμεσου ψεκασμού, ανήκει σε μία νέα γενιά που θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2013 και εξελίχθηκε με γνώμονα την ομαλή λειτουργία, τη ροπή και την οικονομία καυσίμου. Αποδίδει 125 kW/170 hp και ροπή 280 Nm στις 1.650-3.200 rpm. Ο κινητήρας αυτός θα διατίθεται με μηχανικό και αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο. Το νέο, χαμηλής τριβής 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στο Cascada περιλαμβάνει λειτουργία Active Select  για μηχανική διαδικασία αλλαγών σχέσεων που προάγει τη σπορ πλευρά της οδηγικής εμπειρίας. Ισχυρότερες εκδόσεις και των δύο κινητήρων βενζίνης και diesel θα λανσαριστούν αργότερα στο Cascada.

Tεχνολογία πλαισίου. Η ακαμψία του αμαξώματος είναι κρίσιμος παράγοντας για τα cabrio, καθώς επηρεάζει πολύ τη συμπεριφορά τους στο δρόμο, την ακρίβεια διεύθυνσης, την ακουστική, την ασφάλεια και την άνεση και μεταφέρει μία αίσθηση υψηλής ποιότητας. Το Opel Cascada καταφέρνει να εξισορροπεί τη αντοχή στη στρέψη και την κάμψη χάρη σε μία σειρά μέτρων όπως οι στιβαρές εγκάρσιες ατσάλινες μπάρες στο κάτω τμήμα του αμαξώματος και τα ενισχυμένα προφίλ των μαρσπιέ. Συγκριτικά με το cabrio προηγούμενης γενιάς της Opel, το Astra TwinTop, το αμάξωμα του Cascada είναι κατά 43% πιο άκαμπτο στη στρέψη και κατά 10% πιο ανθεκτικό στην κάμψη. Αυτή η διάταξη δημιουργεί μία στιβαρή βάση για την ανάρτηση και συμβάλλει στη σημαντική μείωση θορύβων, κραδασμών και τριγμών.

SMS=> Opel Mokka από 22.450€!

Το νέο, μεσαίο Opel Cascada έχει πιο εντυπωσιακό αποτύπωμα στο δρόμο σε σχέση με το συμπαγές Astra Twin Top του 2006. Το μεταξόνιο είναι 71 mm μακρύτερο, το εμπρός μετατρόχιο 56 mm φαρδύτερο και το πίσω αντίστοιχα κατά 70 mm, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς και της ευστάθειας. Ο εμπρός άξονας του Cascada περιλαμβάνει στάνταρ την καλύτερη τεχνολογία πλαισίου της Opel με ανάρτηση HiPerStrut που αρχικά εξελίχθηκε για το Insignia OPC. Το HiPerStrut (High Performance Strut) διαχωρίζει τις λειτουργίες απόσβεσης και διεύθυνσης και παρέχει μέγιστη ελκτική πρόσφυση και ακρίβεια στο στρίψιμο, μειωμένες αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση, αλλά και βελτιωμένη πρόσφυση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Το Opel Cascada φέρει κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας. Για μεγαλύτερη αμεσότητα και ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, ο ηλεκτροκινητήρας τοποθετείται στην κρεμαγιέρα και όχι στη βάση της κολόνας του τιμονιού. Το FlexRide, το ολοκληρωμένο και πλήρως προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πλαισίου της Opel διατίθεται με το Cascada. Αυτό αναβαθμίζει την οδηγική άνεση και οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια καθώς προσαρμόζεται στις οδηγικές συνθήκες, το οδηγικό στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού. Το Opel Cascada εφοδιάζεται με ζάντες από 17″ έως 20″. Οι διαστάσεις των δισκόφρενων είναι μέχρι 326 mm μπροστά και 325 mm πίσω.

Προηγμένες τεχνολογίες. Το Cascada συνδυάζει οδηγική εμπειρία cabrio με τις καλύτερες τεχνολογίες της Opel. Περιλαμβάνεται σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού AFL+ (Adaptive Forward Lighting) με 11 αυτόματες λειτουργίες (το μέγιστο), η δεύτερη γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye με επέκταση των λειτουργιών (αναβαθμισμένη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας – Traffic Sign Recognition και Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας – Lane Departure Warning, νέα ένδειξη απόστασης προπορευόμενου οχήματος – Following Distance Indication και προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης  Forward Collision Alert), κάμερα οπισθοπορείας και Advanced Park Assist που διευκολύνει τους ελιγμούς παρκαρίσματος, προειδοποίηση πλαϊνού τυφλού σημείου βασισμένη σε αισθητήρα υπερήχων – Side Blind Spot Alert, εργονομικά εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και Hill Start Assist.

Με άποψη soft-top. Με αισθητική στιβαρότητα  και αρμονικά σχήματα -στοιχεία ταυτότητας Opel- το Cascada εκφράζει την κλασική και διαχρονική κομψότητα των “Grandes Routières”. Με την οροφή ανοιχτή, το προφίλ του Cascada διαγράφεται με σαφήνεια: πίσω από την κομψή, κεκλιμένη κολόνα Α, κανένα κάλυμμα ή ορατός μηχανισμός προστασίας από ανατροπή δεν διαταράσσει οπτικά την αισθητική ισορροπία. Η σαφήνεια του προφίλ γίνεται πιο έντονη με τη διακριτική λεπίδα Opel στην κάτω πλευρά του αμαξώματος που επαναλαμβάνεται στο πάνω τμήμα με μία έντονη πτυχή σε ανοδική πορεία μέχρι να ‘σβήσει’ στα πίσω φώτα. Η μεσαία γραμμή διαγράφει απαλή καμπύλη και αναδεικνύεται από μία οριζόντια χρωμιωμένη λωρίδα που καθορίζει τα όρια μεταξύ οροφής και αμαξώματος.

Υλικά από προμηθευτές των πιο διάσημων premium cabrio χρησιμοποιούνται στο soft top του Opel Cascada. Η άριστη ακουστική και θερμική του μόνωση οφείλεται σε ένα ειδικό στρώμα πολυεστερικού υφάσματος fleece μεταξύ εξωτερικού υλικού και εσωτερικής επένδυσης. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός που ενεργοποιείται μέσω διακόπτη ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα ανοίγει την οροφή σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει, μέχρι 50 km/h. Τηλεχειριστήριο για το άνοιγμα/κλείσιμο της οροφής προσφέρεται στάνταρ με το κλειδί σε όλα τα μοντέλα Cascada. Στο λανσάρισμα διατίθενται τρεις αποχρώσεις για το soft top σε συνδυασμό με δέκα διαφορετικά χρώματα αμαξώματος.

Το Opel Cascada προσφέρει πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης για καθημερινή χρήση. Αρκετοί πρακτικοί, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται γύρω από τον οδηγό: στην πόρτα, μέσα και κάτω από το ταμπλό και χάρη σε ένα στάνταρ Ηλεκτρικό Χειρόφρενο, στην κεντρική κονσόλα. Η ελάχιστη χωρητικότητα φορτίου με την οροφή ανοιχτή είναι 280 lt που φτάνει τα 350 lt όταν το soft top κλείνει. Για μεγαλύτερη χωρητικότητα ή για μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους, το Opel Cascada χρησιμοποιεί το σύστημα FlexFold που φέρει ηλεκτρικό μηχανισμό απελευθέρωσης/αναδίπλωσης των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων 50:50 -ένα στοιχείο που δεν προσφέρεται σε μοντέλα με hard-top.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!