NEA

Ο μικρότερος V8 στον κόσμο!

worlds-smallest-v8-production-engine-2

Αυτός είναι ο μικρότερος V8 κινητήρας στον κόσμο που μετά από διάφορα στάδια εξέλιξης θα μπει στην παραγωγή…

  • Τα θερμικά κινητηράκια είναι ευρέως διαδομένα στον μοντελισμό και τα συναντάμε σε τηλεκατευθυνόμενα φορμουλάκια, αεροπλανάκια κ.α. Όλο και κάποιο θα έχετε δει να κάνει σβούρες στο έδαφος ή στον αέρα ενώ αυτό που σίγουρα θα σας έχει προκαλέσει εντύπωση είναι η ταχύτητα με την οποία κινούνται καθώς και ο στρίγγλικος ήχος που παράγουν.

    SMS=> O μικρότερος V12 στον κόσμο!

  • Τις περισσότερες φορές η κλίμακα είναι 1/5 ή 1/6 ενώ το πράγμα αρχίζει να σοβαρεύει όταν μιλάμε για μοντέλα σε αναλογία 1/4 τα οποία έχουν θέση οδήγησης. Συνήθως οι μηχανές για ένα τέτοιο όχημα είναι δίχρονες με μέσο κυβισμό 33 cc και με ισχύ 3-4 PS/6.000-8000 rpm. Ακόμη και οι μεγαλύτερες με κυβισμό 160 cc αποδίδουν το πολύ 20 PS στις 9.000 rpm, ζυγίζουν περίπου 4 kg και πωλούνται έναντι περίπου $1.000.
  • To Conley Stinger 609 της εταιρίας εταιρία Conley Precision Engines αποτελεί εξαίρεση μιας και εξοπλίζεται με τούρμπο V8 χωρητικότητας 100 cc με ισχύ 9,5 PS/10.000 rpm rpm που κοστίζει περίπου $7.000. Το τετράτροχο που βασίζεται σε ρεπλίκα διαθέτει μίζα για την εκκίνηση του κινητήρα και φυγοκεντρικό συμπλέκτη για την μετάδοση ενώ προσφέρεται και χωρίς σύστημα υπερτροφοδότησης (κόστος ατμοσφαιρικού $5.695, με $.1700 επιπλέον το τούρμπο προσφέρει 60% περισσότερη ισχύς). Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την σωστή λίπανση του τετράχρονου μοτέρ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button