NEA

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, μαύρη μαγεία!

SLS AMG Coupe Black Series, AMG Solarbeam, (C 197), 2012

Αυτή είναι η «μερσέντες» με τον ισχυρότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει κατασκευαστεί ποτέ με άδεια κυκλοφορίας στο δημόσιο δρόμο!

  • Η SLS AMG Coupe Black Series είναι μία ειδική έκδοση με όλη τη σημασία της λέξεως καθώς αποτελεί το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο της Mercedes-Benz (με ΜΕΚ καθώς υπάρχει και η ηλεκτροκίνητη SLS) με άδεια κυκλοφορίας εκτός πίστας. Με εμφάνιση εμπνευσμένη από την αγωνιστική SLS AMG GT3, η «μαύρη» αποδίδει 631 PS στις 7.400 rpm ενώ η ροπή των 634 Nm εμφανίζεται στις 5.500 rpm.
  • Επιταχύνει σε μόλις 3,4 sec για τα 0-100 km/h με την τελική να φτάνει τα 315 km/h! Η βελτίωση των «0-100» κατά 0,1 sec – σε σχέση με τη SLS AMG GT – θεωρείται μεγάλη και σε αυτή συνδράμει η εξοικονόμηση βάρους κατά 70 kg (συνολικό βάρος 1.555 kg). Η μείωση του βάρους έχει προέλθει από την εκτενέστερη χρήση ανθρακονήματος και πολυμερών σε διάφορα σημεία ενώ αξιοσημείωτη είναι η αντικατάσταση της κλασικής μπαταρίας με πιο αποδοτική λιθίου εξοικονομώντας 7,9 kg.
  • Ο ατμοσφαιρικός V8 των 6,2 lt είναι ο γνωστός από την SLS AMG και αποδίδει 60 PS περισσότερους χάρη σε αναβαθμίσεις στην χαρτογράφηση, στον πιο «άγριο» εκκεντροφόρο», στην εισαγωγή, στα νέα έδρανα του στροφαλοφόρου, στην αντλία λαδιού, στην μετάδοση και σε διάφορα άλλα σημεία για μείωση τριβών και απώλειας έργου. Επίσης, το όριο στροφών έχει αυξηθεί από τις 7.200 στις 8.000 rpm.
  • Ανάμεσα στο πλήθος βελτιώσεων που υπάρχουν στην ισχυρότερη SLS που έχει κατασκευαστεί ποτέ περιλαμβάνεται η αύξηση των μετατροχίων έως 22,9 mm, η νέα ρύθμιση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης, το νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό, η τοποθέτηση του κιβωτίου AMG Speedshift DCT-7 κατά 10 mm χαμηλότερα ενώ τα κεραμικά δισκόφρενα είναι στάνταρ. Στο εσωτερικό υπάρχει ηχοσύστημα της Bang & Olufsen ισχύος 1.000 Watt αν και όποιος βρεθεί στο τιμόνι της AMG BS το σίγουρο είναι πως θα προτιμήσει να ακούει το μουγκρητό της 8-κύλινδρης μπάντας κάτω από το καπό. Η διάθεση του γερμανικού supercar ξεκινά το καλοκαίρι με τιμή πώλησης περίπου στα 250.000€…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!