NEA

Toyota, διαθέσιμο το νέο Auris από 14.990€

toyota-auris_2013_times-2

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου Auris στην ελληνική αγορά από 14.990€ και με πλούσιο εξοπλισμό απο τη βασική έκδοση…

Το νέο Auris ήδη ξεκίνησε τις πωλήσεις του και στην Ελλάδα. Το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της Toyota σε όλη την Ελλάδα δέχεται τις παραγγελίες των ενδιαφερόμενων πελατών του, ενώ οι τιμές του νέου μοντέλου εξασφαλίζουν σημαντικό όφελος . Οι πρώτοι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα απο σήμερα να παραγγείλουν το Auris που επιθυμούν και να εξασφαλίσουν μέγιστο όφελος απόσυρσης αλλά και πλεονεκτήματα χρημαδότησης Τoyota, με επιτόκιο μόλις 5%.

Το νέο Auris που γνωρίσαμε πρόσφατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποτελεί μια δυναμικότερη προσέγγιση, αλλά είναι και πλουσιότερο με το μικρότερο λειτουργικό κόστος από ποτέ. Σχεδιασμένο για την Ευρώπη – τη μεγαλύτερη αγορά του, το νέο Auris παράγεται στην Toyota Motor Manufacturing UK μαζί με το Avensis, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρίας στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.

SMS==> Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Auris

toyota-auris_2013_times-1Βασικά σχεδιαστικά στοιχεία. Υιοθετώντας νέα σχεδιαστικά στοιχεία σε εσωτερικό και εξωτερικό, το νέο Auris είναι το χαμηλότερο αυτοκίνητο στη mainstream κατηγορία C. Το νέο εξωτερικό του μεγιστοποιεί τα οφέλη της χαμηλότερης μετωπικής επιφάνειας και μιας συνολικής μείωσης ύψους  55 mm χαρίζοντας στο νέο Auris αεροδυναμικό συντελεστή μόλις Cd 0.28, κάτι που αφενός αυξάνει την ευστάθεια, αφετέρου μειώνει την κατανάλωση.

Το εμπρός τμήμα του νέου Auris αναδεικνύει το νέο ‘πρόσωπο’ της Toyota. Συνδυάζει το σχεδιαστικό στυλ Under Priority της μάσκας με προβολείς Keen Look και φώτα ημέρας LED Daytime Running Light (DRL) προσδίδοντας μεγαλύτερο κύρος στη γκάμα του Auris και πολύ πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο. Σε προφίλ άποψη, μία εξίσου εντυπωσιακή στυλιστική αλλαγή είναι η επιμήκυνση των τριών κρυστάλλων, με προαιρετική κολόνα Β σε piano black και πιο δυναμική πίσω κολόνα, πάνω από μία πιο ανάγλυφη μεσαία γραμμή διακοσμημένη με χρώμιο.

Η πίσω πόρτα διαθέτει μεγαλύτερο άνοιγμα και ισχυρές, κυρτές και κοίλες επιφάνειες, και συνδυάζεται με νέας σχεδίασης πίσω φώτα και προφυλακτήρα, ενισχύοντας έτσι την εικόνα πλάτους και στιβαρότητας του νέου Auris.

Στο εσωτερικό, η αφή των επιφανειών έχει σαφώς βελτιωθεί σε όλη την καμπίνα. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με δέρμα nappa κορυφαίας ποιότητας με μονή ραφή τύπου baseball. Η πάνω επιφάνεια του ταμπλό και οι πλευρικές επιφάνειες της επένδυσης θυρών έχουν μαλακό σαγρέ φινίρισμα, τα υποβραχιόνια φέρουν επενδύσεις και οι κολόνες του cockpit είναι επενδυμένες με ύφασμα.

Μέσα στο πρακτικό, ευέλικτο περιβάλλον η νέα διάταξη της καμπίνας έχει βελτιώσει σημαντικά τη θέση οδήγησης αυξάνοντας παράλληλα την ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών των πίσω επιβατών κατά 20 mm και το μήκος του χώρου αποσκευών κατά 90 mm. Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν αυξημένη χωρητικότητα 360 L ενώ η νέα θέση της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα διασφαλίζει στο Auris Hybrid χώρο αποσκευών εφάμιλλο των άλλων μοντέλων της σειράς.

Το νέο Auris ωφελείται επιπλέον από το μικρότερο ύψος αμαξώματος, τη χαμηλότερη θέση οδήγησης και το χαμηλότερο κέντρο βάρους καθώς και από τα αναβαθμισμένα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης – ενώ ευρέως χρησιμοποιείται σύστημα με διπλά ψαλίδια πίσω, για μεγαλύτερη άνεση και απόκριση και πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Τα πλαίσια των οργάνων και των αεραγωγών, η κεντρική κονσόλα και το διακοσμητικό πλαίσιο του τούνελ μετάδοσης, τα χειριστήρια αιρκοντίσιον και ηχοσυστήματος και οι επενδύσεις θυρών έχουν ασορτί φινίρισμα, ένα ποιοτικό σατινέ ασημί.

Η Toyota Touch & Go, έγχρωμη οθόνη αφής 6.1″,  περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης πλήρους χάρτη με online λειτουργία τοπικής αναζήτησης, live δελτίο κυκλοφορίας, προειδοποίηση μόνιμων καμερών ασφαλείας και αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος.   Επίσης, συνδέεται με κάμερα οπισθοπορείας για πιο άνετη και ασφαλέστερη κίνηση με όπισθεν, αλλά και παρέχει τη δυνατότητα αποστολής/λήψης SMS στην οθόνη, απεικόνιση φωτογραφικών βασισμένη σε USB και πολλές άλλες επιλογές.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη μείωση βάρους. Στο νέο Auris χρησιμοποιείται εκτενώς ατσάλι υψηλής αντοχής – κυρίως στο πάνω μέρος της δομής του αμαξώματος. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση στην ακαμψία του αμαξώματος κατά 10%, συνολική μείωση βάρους του οχήματος μέχρι 40kg, ανάλογα με την έκδοση, με θετικά αποτελέσματα στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους.

Κινητήρες, Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια. Η Toyota ήταν η πρώτη εταιρία που προσέφερε δυνατότητα επιλογής από τρεις κινητήρες στην κατηγορία C και το σύστημα Hybrid Synergy Drive του νέου Auris προσφέρει αναβαθμισμένη απόδοση και επιδόσεις στο μοναδικό πλήρως υβριδικό σύστημα της εταιρίας. Το νέο Auris διαθέτει τον βραβευμένο πλήρως υβριδικό σύστημα με κινητήρα 1.8l, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ενός πετρελαιοκινητήρα 1.4 D4D και δύο βενζινοκινητήρων, 1.33lt και 1.6lt

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, το Auris δεν συμβιβάζεται με τη μετριότητα. Αντίθετα, η οδηγική αίσθηση και οδική συμπεριφορά του θεωρούνται από τις καλύτερες στην κατηγορία. Το εξωτερικό είναι άκρως αεροδυναμικό, με φαρδύ και στιβαρό αμάξωμα. Οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση διασφαλίζουν έλεγχο στις υψηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόκριση του συστήματος διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας.

Το νέο Toyota Auris είναι σχεδιασμένο για μία συνολικά πιο δυναμική οδηγική εμπειρία. Διαθέτει χαμηλότερη θέση οδήγηση, προηγμένη ανάρτηση και πιο εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση για ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη σταθερότητα στο δρόμο.

Η ποιότητα και η ασφάλεια είναι απο τα σημαντικότερα στοιχεία του νέου Auris.  Τα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας συμβάλλουν στην αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων σε πρώτη φάση. Μεταξύ αυτών είναι ABS με EBD, Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC), Traction Control (TRC), Hill-start Assist Control (HAC) και λειτουργία προειδοποίησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Για μέγιστη προστασία των επιβατών, το νέο Auris εφοδιάζεται με 7 αερόσακους SRS – για οδηγό και συνοδηγό, προστασίας γονάτων, πλευρικοί και οροφής. Η δομή του καπό και η διάταξη του κινητήρα έχουν ανασχεδιαστεί ώστε να παρέχουν μέγιστη προστασία στους πεζούς.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!