NEA

Audi, επίσημη για το RS6!

audi-rs6-avant-2013-1

Αν είστε οικογενειάρχης και αναζητάτε χώρους και επιδόσεις τότε δεν υπάρχει τίποτε πιο καυτό από το νέο RS6 των 560 PS!

  • Ένα από τα πιο ποθητά στέϊσον δεν είναι άλλο από το καυτό RS6 το οποίο παράλληλα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας της Audi. Αυτή τη φορά μπορεί να είναι λίγο πιο… αδύναμο μιας και αποδίδει 560 PS και 700 Nm ροπής (αντί των 579 PS του V10 5.0 bi-turbo). Συγκεκριμένα, το νέο RS6 εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο διπλοτούρμπινο V8 4.0 TFSI που συναντάμε στο S8 αλλά και στην Bentley Continental.
  • To νέο μοτέρ διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης και λειτουργεί ως τετρακύλινδρος σε συνθήκες χαμηλού φορτίου μειώνοντας την κατανάλωση ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων τύπου Tiptronic. Η ροπή περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω της νέας γενιάς τετρακίνησης Quattro με χαρακτηριστικά torque vectoring.
  • Οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές μιας και τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε μόλις 3,9 sec με το κοντέρ να αγγίζει τα 305 km/h. Το εντυπωσιακό είναι πως το νέο RS6 είναι 0,5 sec ταχύτερο από το προηγούμενο, 0,4 sec από μία BMW M5 Sedan και μόλις 0,2 sec πιο αργό από την Lamborghini Gallardo LP560-4!
  • Οι καλύτερες επιδόσεις έχουν επιτευχθεί με την μείωση του βάρους κατά περίπου 100 kg με εκτενή χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα. Η ανάρτηση έχει δύο επιλογές, αερανάρτηση ή την πιο σπορ DRC (Dynamic Ride Control) ενώ τους αεριζόμενους δίσκους 390 mm (προαιρετικά υπάρχουν κεραμικοί 420 mm) μαγκώνουν μαύρες ή κόκκινες 6-πίστονες δαγκάνες. Οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινούν αρχές 2013 και για την τιμή πώλησης υπολογίστε περίπου από 95.000€.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!