ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Denso, το HUD του αύριο!

denso-hud-2015-b

H ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως από το 2015 θα είναι διαθέσιμο το μεγαλύτερο σύστημα HUD που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο…

denso-hud-2015-a

  • H Denso, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές συστημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε πως από το 2015 θα διαθέτει ένα σύστημα ψηφιακής προβολής διαφόρων πληροφοριών που θα καταλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια στο παρμπρίζ (για την ακρίβεια 7,5 ίντσες).
  • Μέχρι τώρα τα συστήματα HUD (Heads Up Display) που έχουμε δει προβάλλουν τις πληροφορίες σε μια σχετικά μικρή περιοχή στο παρμπρίζ. Με την εξέλιξη όμως των ηλεκτρονικών συστημάτων ο όγκος των πληροφοριών έχει αυξηθεί σημαντικά και πέρα π.χ. από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί για την παρουσία πεζού στον δρόμο. Το σύστημα είχε παρουσιαστεί πριν από μερικές εβδομάδες στην Βιέννη.
  • Υπενθυμίζεται πως το σύστημα HUD εντάσσεται στις τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό να έχει τα χέρια του συνεχώς στο τιμόνι και το βλέμμα του στον δρόμο δίχως να περισπάται η προσοχή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Denso ήταν η πρώτη εταιρία που εισήγαγε το HUD στην αγορά το 1991.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!