NEA

Toyota Europe, ξεπέρασε τις 500.000 υβριδικές πωλήσεις!

Το 500.000ό πλήρως υβριδικό, ένα ασημί Yaris Hybrid που κατασκευάστηκε στη Valenciennes της Γαλλίας παραδόθηκε στον κο Pierre Schilder, Fleet Manager της EURO MEDIA France, λίγο πριν τελειώσει το 2012.
Το 500.000ό πλήρως υβριδικό, ένα ασημί Yaris Hybrid που κατασκευάστηκε στη Valenciennes της Γαλλίας παραδόθηκε στον κο Pierre Schilder, Fleet Manager της EURO MEDIA France, λίγο πριν τελειώσει το 2012.

Για την Toyota, τα υβριδικά μοντέλα αποδεικνύουν πλέον την σύγχρονη τάση με τις Ευρωπαϊκές πωλήσεις των πλήρως υβριδικών της να αγγίζουν τις 500.000 μονάδες…

Η Toyota πρόσφατα παρέδωσε το 500.000ό πλήρως υβριδικό όχημά της στην Ευρώπη, ένα ασημί  Yaris Hybrid που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Valenciennes της Γαλλίας. Το εμβληματικό όχημα παρέλαβε ο κος Pierre Schilder κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στο κατάστημα GTA NOISY στο Noisy-le-Grand, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι.

Τα 375.000 πλήρως υβριδικά Toyota και 125.000 Lexus αντίστοιχα που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα δείχνουν καθαρά ότι η υβριδική τεχνολογία είναι τώρα η πλέον mainstream πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες.  Με τα Ευρωπαϊκής παραγωγής Yaris Hybrid και Auris Hybrid να προσφέρονται στις δύο σημαντικότερες κατηγορίες της Ευρωπαϊκής αγοράς, σε τιμή που ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα μοντέλα diesel, η προηγμένη τεχνολογία είναι πιο προσιτή από ποτέ.

Από το 2000 που το καινοτόμο Prius λανσαρίστηκε στην Ευρώπη, οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus αυξάνονται συνεχώς και σήμερα αποτελούν περίπου το 15% του συνολικού όγκου πωλήσεων Toyota.

«Με τα συνεχόμενα λανσαρίσματα των νέων υβριδικών μοντέλων μας, κυρίως στις σημαντικές κατηγορίες B και C- Yaris Hybrid και νέο Auris Hybrid – πιστεύουμε ότι η υβριδική τεχνολογία έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο για την Ευρώπη» όπως δήλωσε ο κος Karl Schlicht, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της  Toyota Motor Europe. «Με την πιο προηγμένη και πλουσιότερη γκάμα μοντέλων πλήρως υβριδικής τεχνολογίας να καλύπτει και τις δύο μάρκες Toyota και Lexus, όλο και περισσότεροι πελάτες απολαμβάνουν την ξεχωριστή αίσθηση της υβριδικής οδήγησης, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2, οικονομία καυσίμου και μικρότερο λειτουργικό κόστος. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στην αγορά αυτοκινήτου προσφέροντας υβριδικά οχήματα στο ευρύ κοινό».

«Επιλέξαμε ένα πλήρως υβριδικό Toyota επειδή πέρα από το γεγονός ότι πετυχαίνει σημαντική οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2, όλοι οι χρήστες του στόλου μας στη EURO MEDIA France εκτιμούν την οδηγική άνεση» σχολιάζει ο Mr Pierre Schilder,Fleet Manager της EURO MEDIA France. «Η εταιρία μας ήδη χρησιμοποιεί το Prius και το Prius+ και με την προσθήκη του Yaris Hybridεπιβεβαιώνουμε και πάλι τη δέσμευσή μας στη βιώσιμη εξέλιξη».

Και ενώ το Prius, που αυτή τη στιγμή διανύει την τρίτη γενιά του, παραμένει το πιο αναγνωρισμένο υβριδικό όχημα, η Toyota και ηLexus διαθέτουν 10 υβριδικά μοντέλα στην Ευρωπαϊκή αγορά.    Το 2012, η οικογένεια Prius επεκτάθηκε με το 7-θέσιο Prius+ και το Prius Plug-in, συνδυάζοντας τα καλύτερα δύο κόσμων – ηλεκτρικού και υβριδικού – και παρέχοντας αυτονομία μέχρι 1200 km χωρίς να απαιτείται στάση για ανεφοδιασμό. Το 2010 το Auris Hybrid, που παράγεται στο εργοστάσιο του Burnaston στη Βρετανία, ήταν το πρώτο και μοναδικό όχημα με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης που λανσαρίστηκε στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία C.  Πρόσφατα δε, παρουσιάστηκε και η νέα γενιά Auris Hybrid στην ευρωπαϊκή αγορά -αναβαθμισμένο και καλύτερο απο ποτέ!

Επίσης, το 2012 το Yaris Hybrid, το πρώτο πλήρως υβριδικό όχημα στην κατηγορία B, σχεδιάστηκε με σκοπό να κάνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία πιο προσιτή από ποτέ στο απόλυτο αυτοκίνητο πόλης. Στην πολυτελή κατηγορία, η Lexus απευθύνεται στους οπαδούς των υβριδικών μοντέλων με τα CT 200h, GS 450h, ES 300h, RX 450h και LS 600h.

Χάρη στα περιβαλλοντικά τους διαπιστευτήρια και της εξαιρετικής οικονομίας καυσίμου, τα υβριδικά γράφουν μία πραγματικά επιτυχημένη ιστορία με πωλήσεις σχεδόν 5 εκατομμυρίων οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Οι πωλήσεις του Prius ήδη πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις των πλήρως υβριδικών Toyota και Lexus μόνο φέτος θα ξεπεράσουν τα 1,2 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Η Toyota πρόσφατα ανακοίνωσε το λανσάρισμα 21 ακόμα υβριδικών μοντέλων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2015. Αυτά θα ακολουθήσουν τα βήματα του διάσημου Prius, που τον Δεκέμβριο του 2012 γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button