NEA

Corvette C7, αποκάλυψη… τώρα! [vid]

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Μετά από πλήθος δημοσιευμάτων γύρω από τη νέα Corvette η ώρα της αποκάλυψης έφτασε επιβεβαιώνοντας την πιο πρόσφατη αναφορά του caroto.gr

  • Η Corvette Stingray αναπολεί τις Sting Ray του ’63 και τραβά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. Εξοπλίζεται με V8 κινητήρα απόδοσης 450 PS για τον οποίο έχουμε μιλήσει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο και επιταχύνει σε λιγότερο από 4 sec για τα 0-100 km/h παράγοντας περισσότερα από 1 g πλευρικής επιτάχυνσης στις στροφές, όπως διατείνεται η αμερικανική φίρμα.
  • Σε σχέση με την προηγούμενη Corvette η Stingray μοιράζεται μόνο δύο εξαρτήματα καθώς βασίζεται σε ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλαίσιο που είναι 57% πιο δύσκαμπτο και 45 kg ελαφρύτερο. Υπάρχει εκτενή χρήση ανθρακονήματος στο καπό, στην -προσθαφαιρούμενη- οροφή… μέχρι και στο εσωτερικό υπάρχει αληθινή επένδυση από ανθρακόνημα ενώ το διάκοσμο υπερθεματίζουν λεπτομέρειες με επένδυση από δέρμα και αλουμίνιο. Το μεγάλο εφέ αφορά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (οθόνη 8”, όπως και στην κεντρική κονσόλα που είναι αφής) με το εντυπωσιακό στροφόμετρο που θυμίζει άλλες εποχές ενώ το τιμόνι είναι μικρότερο σε διάμετρο. Εντύπωση προκαλεί το ηλεκτρικό χειρόφρενο ενώ υπάρχουν δύο επιλογές σε ότι αφορά τα καθίσματα (GT ή Competition Sport).
  • Στο βίντεο που ακολουθεί με την πρεμιέρα σε ειδική εκδήλωση, οι ειδικοί της GM κάνουν ιδιαίτερο λόγο για το κιβώτιο ταχυτήτων (μηχανικό με 7 σχέσεις, υπάρχει και αυτόματο με 6 σχέσεις και paddles στο τιμόνι) καθώς και για τα πέντε προγράμματα ηλεκτρονικής διαχείρισης. Το πακέτο υψηλών επιδόσεων «Z51» περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, ενισχυμένα φρένα, ψύξη στην μετάδοση και αεροδυναμικό κιτ.
  • To «Driver Mode Selector» επιτρέπει στον οδηγό να παραμετροποιεί το σασί επιλέγοντας ανάμεσα σε 5 προγράμματα (Weather, Eco, Tour, Sport και Track) αλλάζοντας 12 λειτουργίες. Για παράδειγμα, η παραμετροποίηση στο «Magnetic Ride Control» δίνει προτεραιότητα στην ρύθμιση της ανάρτησης, στο «Launch Control» για βέλτιστη εκκίνηση, στο «Active Fuel Management» θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία V4 για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και κατά την επιτάχυνση τον επαναφέρει σε V8 κ.α.
  • Σχεδιαστικά η εμφάνιση της νέας Corvette είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή έως πομπώδης με τις τόσες πολλές ακμές και την τετραπλή απόληξη. Από το πλάι μοιάζει σα να υπάρχει ιταλική επιρροή (θυμίζει έντονα Ferrari F12berlinetta) ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED παραπέμπουν σε Camaro. Φυσικά, η Corvette πετυχαίνει την… αποστολή της αφού συνεχίζει επάξια την φανταχτερή πορεία της ως ένα από τα διασημότερα supercar του πλανήτη.  Βάζω στοίχημα πως χιλιάδες πιτσιρικάδες -και όχι μόνο- θα τρέξουν να αναζητήσουν από μια αφίσα για το δωμάτιό τους… θυμάστε;

2014-chevrolet-corvette-c7_-technical-specifications

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!