NEA

Alfa Romeo, η 4C παραγωγής!

Alfa Romeo 4C Production Model Geneva (2)

Με κινητήρα στο κέντρο και πίσω κίνηση η 4C παραγωγής θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη με νέο εξ ολοκλήρου αλουμινένιο 4-κυλινδρο βενζινοκινητήρα 1750 Turbo που θα αποδίδει περίπου 240 PS (δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση)…

Το ακρωνύμιο “4C” αντλεί την έμπνευσή του από το ένδοξο παρελθόν της μάρκας, προβάλλοντας τις αξίες της τεχνολογίας και των συναισθημάτων στο μέλλον. Πράγματι, αναφέρεται στην τεράστια και σπουδαία σπορ παράδοση της Alfa Romeo: τα ακρωνύμια 8C και 6C στις δεκαετίες των 1930s και 1940s ήταν διακριτικά αυτοκινήτων -αγωνιστικών και εκδόσεων δρόμου- που έπαιρναν ισχύ από τον δυνατό 8κύλινδρο και τον καινοτόμο 6κύλινδρο κινητήρα. Επίσης το αυτοκίνητο επιτυγχάνει με την αρχιτεκτονική και την κατασκευή του το λόγο ισχύος/βάρους ενός αυθεντικού supercar, λιγότερο από 4 κιλά/ίππο, εστιάζοντας ωστόσο όχι μόνο στη μέγιστη ιπποδύναμη, αλλά και στον περιορισμό του βάρους, ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη ευελιξία και κορυφαία απόδοση.

Marchionne, όλα για την Alfa Romeo!

Η Alfa Romeo 4C χρησιμοποιεί τεχνολογίες και υλικά κατευθείαν από τα μοντέλα super sports (συμπεριλαμβανομένης της Alfa Romeo 8C Competizione) -ανθρακονήματα, αλουμίνιο, πίσω κίνηση- και τεχνολογίες από τα τελευταία μοντέλα της Alfa Romeo, αναβαθμισμένα ώστε να ενισχύουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου ακόμα περισσότερο. Αυτό γίνεται απολύτως σαφές από τον εξ ολοκλήρου αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo, το κορυφαίο σύστημα μετάδοσης διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT και τον επιλογέα Alfa DNA με την νέα πρωτοποριακή επιλογή Race.

Alfa Romeo 4C Production Model Geneva (3)Εξωτερικό στιλ. Σχεδιασμένη από το Alfa Romeo Style Centre, η 4C φέρνει άμεσα στο νου μερικά από τα παραδοσιακά εμβληματικά μοντέλα τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της μάρκας. Ιδιαίτερα δε, από την άποψη των διαστάσεων και τις ομοιότητες της διάταξης, ένα απ’ αυτά περισσότερο: την 33 Stradale, ένα αυτοκίνητο που συνδύασε εξαιρετική και καινοτόμα τεχνολογία με ένα ανυπέρβλητο στιλ, όπως όλοι οι θρύλοι της Alfa Romeo. Η 4C ακολούθησε αυτό το δρόμο και έτσι ολοκληρώνει ένα ταξίδι που είχε ξεκινήσει με την 8C Competizione, τονίζοντας κάποιες ιδιαίτερες έννοιες της μάρκας, όπως οι συμπαγείς διαστάσεις, ο δυναμισμός και η ευελιξία.

Εσωτερική σχεδίαση. Η σχεδίαση και τα υλικά που διακρίνουν το εσωτερικό είναι όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη οδηγική ικανοποίηση. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα ανθρακονήματα, που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί ο “ζωτικός” χώρος των επιβατών, που έχει αφεθεί σε πλήρη θέα για να ενισχύσει την αίσθηση της μοναδικότητας, της τεχνολογίας και του ελαφρού βάρους.

Διαστάσεις και αεροδυναμική. Οι συμπαγείς διαστάσεις κάνουν αυτό το αυτοκίνητο με τα 2 μπάκετ καθίσματα εντελώς μοναδικό μεταξύ των ανταγωνιστών του: είναι μόλις 4 μέτρα μακρύ, 200 cm σε πλάτος, 118 cm σε ύψος και με ένα μεταξόνιο 2,4 μέτρων. Αυτές οι διαστάσεις τονίζουν το μικρό μέγεθος του μοντέλου και ενισχύουν την ευελιξία του. Ακόμη περισσότερο, χάρη στη θαυμάσια δουλειά των σχεδιαστών, το αυτοκίνητο επιτυγχάνει κορυφαία επίπεδα αεροδυναμικής, δημιουργώντας αρνητικό Cz (συντελεστής αρνητικής άντωσης) ο οποίος, όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, συμβάλλει στην επίτευξη ενισχυμένης σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες .

Alfa Romeo, στόχος η νέα «τριάρα»!

Alfa Romeo 4C Production Model Geneva (1)Νέος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo. Πρόκειται για μια εξέλιξη του κινητήρα που χρησιμοποιείται ήδη στην έκδοση Quadrifoglio Verde της Giulietta. Ο νέος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo διαθέτει ένα καινοτόμο αλουμινένιο μπλοκ και ειδικά συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, που έχουν βελτιστοποιηθεί για την ενίσχυση της σπορτίφ εικόνας και αίσθησης του αυτοκινήτου ακόμη περισσότερο. Επιπλέον χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις όπως ο άμεσος ψεκασμός, ο διπλός συνεχώς μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων, κι έναν υπερσυμπιεστή και ένα επαναστατικό σύστημα σάρωσης για την ολοκληρωτική εξάλειψη του”turbo lag”.

Αυτόματο κιβώτιο Alfa. Ο βενζινοκινητήρας 1750 Turbo συνεργάζεται με το καινοτόμο αυτόματο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT που είναι κορυφαίο στην κατηγορία του, τόσο για το ελαφρύ βάρος του, όσο και για την ταχύτητα απόκρισης. Οι ταχύτητες μπορούν επίσης να αλλάξουν από τα shift paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ο νέος επιλογέας Alfa DNA με την επιλογή Race. Η Alfa Romeo 4C σημαδεύει επίσης την πρεμιέρα του νέου επιλογέα Alfa DNA, ο οποίος προσφέρει τις τρεις στάνταρ επιλογές που έχουμε γνωρίσει έως τώρα -Dynamic, Natural and All Weather- αλλά προσθέτει μια ακόμη: τη Race, σχεδιασμένη για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία στις αγωνιστικές πίστες.

Made in Italy. Η κορυφαία τεχνολογική και βιομηχανική τεχνογνωσία των Alfa Romeo και Maserati χρησιμοποιήθηκε στην εξέλιξη της τελικής έκδοσης της 4C. Συγκεκριμένα, η συνεργασία των δυο εταιρειών στόχευε στην ενσωμάτωση της δουλειάς του σχεδιαστικού τμήματος της Alfa Romeo στο εργοστάσιο της Maserati. Εν ολίγοις, αυτό είναι ένα ακόμα ξεχωριστό γνώρισμα της Alfa Romeo, μιας μάρκα με μια ιστορία εκατό χρόνων που εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς πρεσβευτές των ιταλικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Touring Superleggera Disco Volante

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button