ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BMW & Continental, αυτόνομη οδήγηση έως το 2020!

bmw-continental-autonomous-driving (7)

Οι δύο γερμανικές εταιρίες συνεργάζονται με στόχο την μεταφορά της πλήρους αυτόνομης κίνησης στους δρόμους έως το τέλος της δεκαετίας…

bmw-continental-autonomous-driving (1)Στόχος του πλάνου είναι η ευρεία χρήση από πολίτες των πρώτων συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης το 2020 ενώ το πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη ισχύ παρουσιάζοντας το 2025 τα πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα κίνησης. Όπως γίνεται αντιληπτό το σύστημα αυτό θα μπορεί να λειτουργεί σε σύγχρονα οδικά δίκτυα (όπως είναι η autobahn). Ήδη έχουν κατασκευαστεί αρκετά πρωτότυπα μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές αυτόνομης οδήγησης τα οποία ετοιμάζονται πραγματοποιούν δοκιμές σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η ιδέα της αυτόνομης οδήγησης δεν είναι νέα και πρωτοξεκίνησε με το πρόγραμμα Sartre. Πολλές εταιρίες διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα και συνεργασίες, όπως η Audi με την Google και το γνωστό αυτόνομο Audi TT ή η Mercedes-Benz που έχει δουλέψει και με την Continental. Αρχές 2012 η τελευταία δοκίμασε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στη Νεβάδα και ήταν η πρώτη εταιρία/προμηθευτής αυτοκινητοβιομηχανίας που έλαβε άδεια για αυτόνομη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους διανύοντας συνολικά περισσότερα από 24.000 km.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!