NEA

Detroit Electric SP:01, το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο;

Detroit-Electric-SP01-2

Κατά την ιστορική αμερικανική εταιρία κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτό είναι το ταχύτερο παραγωγής στην αγορά…

Με τελική 249 km/h και «0-100» σε μόλις 3,7 sec το Detroit Electric SP:01 είναι ταχύτερο ακόμη και από την SLS AMG Coupe Electric Drive! Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 999 κομμάτια ενώ το καθένα θα πωλείται έναντι 135.000 δολαρίων. Το αμερικάνικο EV (Electric Vehicle) βασίζεται στο αλουμινένιο πλαίσιο της Lotus Exige (όπως και το Venom) ενώ για να συγκρατηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα το αμάξωμα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Electrobat, το πρώτο ηλεκτροκίνητο!

Στην θέση του συμβατικού κινητήρα υπάρχει ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας ισχύος 190 PS που τροφοδοτείται με ενέργεια από συστοιχεία μπαταριών 37 kWh. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω τετραβάθμιου μειωτήρα ενώ η αυτονομία φτάνει περίπου τα 300 km. Σημειώστε πως οι μπαταρίες φορτίζουν σε δίκτυο υψηλής τάσης σε περίπου 4 h. Ότι πρέπει για να κρυώσουν τα «μέταλλα» μετά από μία γρήγορη βόλτα…

Το μακροβιότερo EV ήταν το Detroit Electric Car το οποίο κατάφερε να επιζήσει για 31 χρόνια (1907-1938). Το 1914 είχε ξεπεράσει τις 1.000 πωλήσεις αλλά στη συνέχεια η ζήτηση έπεφτε συνεχώς. Στο Dearborn, στο μουσείο Henry Ford υπάρχουν δύο μοντέλα (του 1914 και του 1922). Μάλιστα, αυτό του 1914 ανήκε στον ίδιο τον Ford για τον οποίο φήμες έλεγαν πως διατηρούσε μία φοβία με τα βενζινοκίνητα τότε οχήματα. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό πως ο Ford φαντάζονταν πως τα αυτοκίνητα δεν θα κινούνταν με βενζίνη ή πετρέλαιο αλλά «από βιοκαύσιμα όπως αλκοόλη προερχόμενη από κάνναβη» όπως είχε δηλώσει ο ίδιος το 1925. Και ο Rudolf Diesel είχε σχεδιάσει τον κινητήρα του να καίει φοινικέλαιο αλλά τα συμφέροντα επικράτησαν όπως συμβαίνει και σήμερα…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!