NEA

Hennessey, στο Venom το νέο ρεκόρ ταχύτητας;

Hennessey-Venom-GT-new final speed rekord (11)

Στην μάχη για το τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο έχει ξεσπάσει μία μικρή διαμάχη με διεκδικητές την Hennessey και την Bugatti…

Στις αρχές του χρόνου το Venom GT κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και να μπει στο βιβλίο Guinness πετυχαίνοντας τα 0-300 km/h σε 13,4 sec. Ακόμη και έτσι όμως το ρεκόρ της υψηλότερης τελικής ταχύτητας στον κόσμο κατείχε η Bugatti με την Veyron Super Sport.

Ενθουσιασμένοι από την απήχηση που γνώρισε η εταιρία τους από το ρεκόρ οι άνθρωποι της Hennessey έβαλαν στο μάτι το ρεκόρ των Γερμανών και σύμφωνα με τους ίδιους το κατέρριψαν στις 9 Φεβρουαρίου με τελική 427,6 km/h διανύοντας . «Αν και η Veyron Super Sport έφτασε τα 431,072 km/h το ρεκόρ αυτό έγινε δίχως τον ηλεκτρονικό περιοριστή που μειώνει την τελική στα 412,8 km/h» λέει ο John Hennessey. «Έτσι το Venom GT είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους».

«Μοντέλο παραγωγής» τρόπος του λέγειν θα λέγαμε μιας και το Venom GT κοστίζει περίπου 940.000€ και θα κατασκευαστεί σε 29 κομμάτια. Μάλιστα, πίσω από το φαντεζί αμάξωμα στην πραγματικότητα κρύβεται το μεταποιημένο σασί των Lotus Elise/Exige με τον V8 κινητήρα 7,0 lt της GM ο οποίος με την κατάλληλη αναβάθμιση αποδίδει 1.244 PS και 1.565 Nm ροπής όταν στα διπλά τούρμπο υπάρχει μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης (στα 1,3 bar).

Δείτε στο σχετικό βίντεο πως το Venom GT πέτυχε το ρεκόρ της υψηλότερης ταχύτητας. Τουλάχιστον μέχρι να το καταρρίψει κάποιο άλλο supercar καθώς υπάρχουν πολλοί μνηστήρες όπως θα σας αποκαλύψουμε προσεχώς…

Nissan, το GT-R τρέχει με 294,8 km/h πάνω στον πάγο!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!