NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στο γκαράζ των πιλότων της F1!

F1-DRIVERS-CARS-2-SEBASTIEN-VETTEL-INFINITI

Έχετε αναρωτηθεί τι οδηγούν οι πιλότοι της Formula 1 μακριά από την πίστα, στους δημόσιους δρομους;

Προφανώς στην πίστα δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ως κοινούς θνητούς αλλά στους δημόσιους δρόμους τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βέβαια, τα όρια ταχύτητας μπορεί να είναι κοινά αλλά μέχρι εκεί καθώς οι ετήσιες απολαβές τους και γενικότερα το χρήμα που διαχειρίζονται τους επιτρέπει να οδηγούν ότι επιθυμούν εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που τους περιορίζει κάποιο συμβόλαιο.

F1-DRIVERS-CARS-1-SEBASTIEN-VETTEL-INFINITIΌπως είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Sebastien Vettel, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Infiniti για να οδηγεί ένα FX50S και το ολοκαίνουργιο Q50. Από κει και πέρα όμως το γκαράζ του περιλαμβάνει μια τουλάχιστον παλιά Porsche 911, μια Mercedes SL65 Black Series που ήταν δώρο για τη νίκη του στο Άμπου Ντάμπι το 2009, ένα VW Van που το αγόρασε μεταχειρισμένο, δύο μοτοσυκλέτες (μια KTM Supermoto και μια custοm της εταιρείας HardCore Cycle) καθώς και μια BMW X5.

F1-DRIVERS-CARS-9-VETTEL-WEBER-PORSCHE-911-GT2RSΑυτή την περίοδο η Χ5 και τα Infiniti ίσως είναι τα μόνα κοινά του σημεία με τον ομόσταβλό του Mark Webber. Σε ότι αφορά τα Infiniti ο Αυστραλός προτιμά το Μ37S, ενώ στο σπίτι του, στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί ακόμα να κυκλοφορήσει είτε ένα Nissan Navara είτε μια Porsche 911 GT2 RS (που αντικατέστησε μια 911 turbo την οποία προφανώς έβρισκε «αργή»).

F1-DRIVERS-CARS-92-ALONSO-MASERATI-GRAN-CABRIOΌπως είναι φυσικό στο γκαράζ του Fernando Alonso πόρσε δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Άλλωστε τι να τις κάνει από τη στιγμή που μπορεί να έχει όποια Ferrari θέλει. Για αλλαγή πάντως έχεις στη διάθεσή του και μια Maserati Gran Cabrio.

Ferrari και έξω από τις πίστες οδηγεί και ο άλλος πιλότος της Ferrari ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος Felippe Massa. Μεταξύ αυτών και μια 599, ενώ το οικογενειακό του αυτοκίνητο είναι μια Maserati Quattroporte. Για την πόλη έχει ένα 500 Abarth, ενώ όταν βιάζεται πολύ χρησιμοποιεί μια Vespa.

F1-DRIVERS-CARS-98-RAIKKONEN-CUSTOM-BIKEΜια πολύ special Ferrari Enzo είχε ο Kimi Raikkonen την οποία πούλησε πρόσφατα. Ίσως γιατί τη κινούσε πολύ σπάνια καθώς κυκλοφορούσε με τα «υπηρεσιακά» που για φέτος είναι ηLotus Evora S και το Megane RS, τα οποία τα βρίσκει κανείς και στο γκαράζ του Roman Grosjean. Αυτό που δεν θα βρει είναι η custom μοτοσυκλέτα του Iceman, κι αυτή κατασκευής HardCore Cycles.

F1-DRIVERS-CARS-992-HAMILTON-Pagani-ZondaΚάτοχος υπερ-εξωτερικού μοντέλου, πιο συγκεκριμένα της Pagani Zonda 760 LH είναι και ο Lewis Hamilton, που παράλληλα περιμένει να το δοθεί και μια SLS AMG Black Series. Μέχρι τότε αρκείται στην αντίστοιχη SL65 AMG, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν το εταιρικό του αυτοκίνητο ήταν μια McLaren MP4-12C. Την οποία «κληρονόμησε» ο Jenson Buttοn -ή ο Sergio Perez που κυριολεκτικά άλλαξε κατηγορίες σε σχέση με το Subaru Impreza που οδηγούσε μέχρι πέρυσι- που παράλληλα έχει και μια ειδική C63 AMG, την DR520, που συνδυάζεται το στέισον αμάξωμα με 520 ίππους, ενώ το τρίτο του αυτοκίνητο είναι ένα Smart.

F1-DRIVERS-CARS-997-Nico-Rosberg-SLS-AMG-ROADSTERΜοντέλα της Mercedes, αλλά όχι και Smart, οδηγεί και ο Nico Rosberg. Πιο συγκεκριμένα μια ανοιχτή SLS AMG όταν έχει μόνο συνοδηγό ή μια GLK όταν έχει μεγαλύτερη παρέα.

Τζιπ, αλλά μόνο τζιπ έχουν και οι Pastor Maldonado -Τoyota Land Cruiser- οι οποίοι έξω από τις πίστες δεν ενδιαφέρονται καν για γρήγορα αυτοκίνητα μαζί με τον Nico Hulkenberg (Range Rover Sport).

F1-DRIVERS-CARS-9992-Adrian-Sutil-Techart-Porsche-GT2Από τους υπόλοιπους ο Valtteri Bottas είναι μέλος του αρκετά μεγάλου κλαμπ των οδηγών Megane RS, ο Jean Eric Vergne οδηγεί VW Scirocco R που αντικατέστησε το Golf GTI που είχε πέρυσι, ο Adrian Sutil κάποια Porsche, o Paul di Rosta δεν θέλει να έχει αυτοκίνητο (αλλά όποτε χρειαστεί έχει μια Mercedes C-Class στη διάθεσή του) ενώ ο Esteban Gutierrez δεν έχει ούτε αυτή τη δυνατότητα, οπότε πολύ απλά δεν έχει αυτοκίνητο. Κι έτσι καθίσταται μοναδικός μεταξύ των πιλότων της Φόρμουλα 1.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!