NEA

Audi, με την σφραγίδα της E.E. η τεχνολογία LED!

Audi A8 4.2 FSI quattro /Detail

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστοποιεί και επίσημα τα φωτιστικά σώματα τύπου LED ως μια τεχνολογία που συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου…

Audi LED 456 (2)Μια από τις τελευταίες προκλήσεις για τους ειδικούς τα τελευταία χρόνια είναι η ενέργεια που καταναλώνουν τα φωτιστικά σώματα ενός αυτοκινήτου. Η ενέργεια αυτή προέρχεται από το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου το οποίο παράγει ρεύμα αποσπώντας έργο από τον κινητήρα. Οπότε όσο πιο οικονομικά είναι τα φωτιστικά στοιχεία τόσο μικρότερη ισχύ καταναλώνεται από τον κινητήρα.

Τα πάντα για την τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μία συμβατική λυχνία καταναλώνει περισσότερα από 135 watt όταν ένα στοιχείο LED χρειάζεται περίπου 80 watt για να αποδώσει το ίδιο. Σε μελέτες που έκανε ερευνητικό τμήμα της E.E. σε ένα Audi A6 πάνω σε δυναμόμετρο διαπιστώθηκε πως η μείωση CO2 ήταν τουλάχιστον 1 g/km. Η τιμή μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες συνολικά μπορεί να μειώσει αισθητά την κατανάλωση. Τα φώτα ημέρας LED είχαν τοποθετηθεί για πρώτη φορά το 2004 σε μοντέλο της εταιρίας στο Audi A8 W12 ενώ το R8 έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα το πρώτο αυτοκίνητο με πλήρη φωτιστικά LED.

Seat, νέο Leon με… full-LED!
Opel, καινοτομίες στην τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων!
Η τεχνολογία LED… σύμμαχος των EV!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!