NEA

VW, νέα ανάκληση για 91.000 μοντέλα με DSG.

VW-Audi-DSG

Μία ακόμη ανάκληση, η οποία μπορεί να μην μας αφορά άμεσα μιας και ανακοινώθηκε στην Ιαπωνία, αλλά καταδεικνύει τα προβλήματα αξιοπιστίας των DSG κιβωτίων…

Πριν από περίπου δύο μήνες το γόητρο της VW δέχθηκε μεγάλο πλήγμα σχετικά με τα κιβώτια DSG (τα οποία τα κατασκευάζει η BorgWarner) καθώς η ανάκληση 384.000 μοντέλων κόστισε περίπου 600 εκ. δολάρια.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μεμονωμένες περιπτώσεις στην δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού εγκεφάλου του κιβωτίου (mechatronic) ή στην απώλεια πίεσης λαδιού που είχε σαν αποτέλεσμα το κιβώτιο να μην μεταφέρει σωστά στην ροπή από το μοτέρ. Η ανάκληση αφορούσε τόσο στα 6άρια όσο και στα 7άρια DSG.

Πρόσφατα, η VW θα προχωρήσει σε νέα ανάκληση 91.000 μοντέλων της με DSG που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Reuters. Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε πως σε περιόδους με ζέστη και υγρασία καθώς και σε έντονο κυκλοφοριακό το κιβώτιο μπορεί να παρουσιάσει δυσλειτουργία.

Βέβαια, κατά καιρούς έχουν αναφερθεί και στην Ευρώπη διάφορα προβλήματα για το κιβώτιο DSG σε μοντέλα του VW Group με παράπονα που σχετίζονται κυρίως με τον έντονο θόρυβο και την άτσαλη εμπλοκή των πρώτων σχέσεων. Σε ακραίες περιπτώσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ηλεκτρονική μονάδα ενώ γενικότερα κάθε βλάβη του κιβωτίου DSG που βρίσκεται εκτός εγγύησης είναι φαρμακερή.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ DSG ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΙΑ ΤΟ TSI ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ DSG ΕΛΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ S TRONIC ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ 2000ΕΥΡΩ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΕΛΕΟΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΓΙΑ CVT POY DEN EXEI AKOYSTEI TPT XΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΙΠΙΡΕΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!