NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιο είναι το ακριβότερο Toyota στον κόσμο;

toyota gt2000-most expensive asian car (11)

Μετά από δημοπρασία, ένα 2000 GT του 1967 πωλήθηκε για περίπου 880.000 € αποτελώντας το ακριβότερο Toyota που έχει πωληθεί ποτέ…

Το συλλεκτικό Toyota 2000 GT παρουσιάστηκε το 1967 και για πολλούς αυτό είναι το πρώτο αυθεντικό sportscar που έχει κατασκευάσει ασιατική εταιρία. Η παραγωγή του περιορίστηκε σε μόλις 351 αντίτυπα ενώ είχε γίνει και ευρέως γνωστό από την μοναδική custom κάμπριο έκδοση που οδηγούσε ο Sean Connery υποδυόμενος τον James Bond.

Σε πρόσφατη δημοπρασία της RM Auctions δημοπρατήθηκε και τελικά πωλήθηκε ένα 2000 GT έναντι 880.000 €. To ποσό μπορεί να μην ακούγεται και τόσο… εξωπραγματικό σε σχέση π.χ. με μία Bugatti Veyron, την Lamborghini Veneno ή την τριπλέτα των υβριδικών supercar αλλά πρόκειται για την ακριβότερη αγοροπωλησία ασιατικού αυτοκινήτου.

Τον Μάρτιο του 2011 είχε πωληθεί ακόμη ένα 2000 GT έναντι 500.000 €. Για όσους δεν το γνωρίζουν το ιαπωνικό κουπέ εξοπλιζόταν με δίλιτρο ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ, με τρία καρμπυρατέρ Solex 2 και την ισχύ να φτάνει τους 150 PS. H μετάδοση στους πίσω τροχούς γινόταν μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων ενώ η τελική έφτανε τα 225 km/h!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!