NEA

Caterhma Seven 485, με επιδόσεις Ferrari!

CATERHAM-SEVEN-485-1

Το Caterham Seven 485 είναι η κορυφαία εκδοχή του κλασικού πλέον Seven της αγγλικής εταιρείας, που με τη σειρά του αποτελεί παραλλαγή του original Lotus.

CATERHAM-SEVEN-485-4Το Caterham Seven 485, αποτελεί τον ορισμό του minimal, μιας και αν τα βάλει κανείς κάτω περισσότερο αυτοκίνητο δεν χρειάζεται κανείς, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την αποθέωση της θεωρίας του Colin Chapman που εστίαζε στο χαμηλό βάρος. Κι αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση οι 240 PS που αποδίδει ο νέος κινητήρας των 2.000 cc της Ford, που για την περίσταση ανεβαίνει μέχρι τις 8.500 rpm, έχουν να αντιμετωπίσουν μόλις 525 κιλά. Αν κάνεις τη διαίρεση θα βρεις 2,18 kg/PS, νούμερο που κάνει σχεδόν κάθε super car με εντυπωσιακό αμάξωμα και εξωτικά υλικά να βάζει την ουρά στα σκέλια και να υποχωρεί.

CATERHAM-SEVEN-485-2Φυσικά η άπιαστη αυτή αναλογία κιλών ανά ίππο αποτυπώνεται και στις επιδόσεις του Seven 485: το 0-100 έρχεται σε μόλις 3,4 sec, ενώ η τελική του φτάνει τα 225 km/h. Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι ποιος θα αντέξει να πάει με 200+ από τη στιγμή που το παρμπρίζ έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα και προσφέρει ελάχιστη προστασία.

CATERHAM-SEVEN-485-3AΑυτό από την άλλη είναι αναπόσπαστο στοιχείο της γοητείας των basic από πλευράς διαστάσεων και πολυτέλειας αυτοκινήτων, που εστιάζουν αποκλειστικά στο fun to drive, όπως κάνει το Caterham Seven 485. Που προ φόρων κοστίζει 43.495 € και θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!