NEA

Smart Fortwo, έρχεται το 2014 και μόνο σε βενζίνη!

SMART-NEW-FORTWO

Το νέο Smart Fortwo αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2014 και από πλευράς διαστάσεων αλλά και συνολικής εικόνας δεν θα αλλάξει ριζικά.

Δεν υπάρχει άλλωστε και λόγος για κάτι τέτοιο, μιας και το λιλιπούτειο διθέσιο αυτοκινητάκι μπορεί να πέρασε περιόδους αμφισβήτησης από το 1998 που πρωτοπαρουσιάστηκε αλλά σήμερα έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης.

SMART-NEW-FORFOURΈτσι οι αναλογίες του διατηρηθούν, όπως θα διατηρηθεί και ο (εμφανής) κλωβός ασφαλείας Tridion, ενώ σίγουρα η εικόνα του θα εκσυγχρονιστεί και θα γίνει πιο χαρακτηριστική. Παράλληλα ο κινητήρας θα παραμείνει στο πίσω μέρος, αλλά θα είναι ολοκαίνουργιος και πάλι τρικύλινδρος και εξελίσσεται από τους νέους τετρακύλινδρους που παρουσίασε πρόσφατα η Mercedes σε συνεργασία με τη Renault. Επίσης, υπάρχει για τον ίδιο λόγο και κάποια μορφής συνεργασία με τη Ford.

To ενδιαφέρον εδώ είναι ότι δεν θα υπάρχει έκδοση diesel μιας και το κόστος για τον εξευγενισμός των καυσαερίων είναι μεγάλο και το κέρδος στην κατανάλωση μικρό –το μέλλον των diesel στις μικρές κατηγορίες, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν είναι γενικά αμφίβολο- ενώ χάρη στην πιο εκτεταμένη χρήση αλουμινίου το βάρος έχει περιοριστεί κατά 50 κιλά, στα συνολικά 700.

H Smart πάντως σχεδιάζει να επαναφέρει προς τα τέλη του 2014 και το Forfour, που θα βασίζεται στο Renault Τwingo και δεν θα έχει και αυτό εκδόσεις diesel για τους ίδιους λόγους που προαναφέραμε. Για τη συνέχεια, για το 2016 πιο συγκεκριμένα, πιθανό είναι και ένα Smart SUV, μιας και προς αυτήν την κατεύθυνσης πιέζει το δίκτυο της μάρκας στις ΗΠΑ, όπου το Fortwo αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Το τετρακίνητο ή SUV look Smart θα λέγεται πιθανότατα Formore και θα μοιράζεται τόσο το πλαίσιο όσο και τα μηχανικά μέρη με το Nissan Juke. Το βέβαια είναι πάντως πως το νέο Smart Fortwo θα εμφανιστεί του χρόνου ως κουπέ και το 2015 ως κάμπριο.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!