NEA

Skoda, αλλάζει… λωρίδα κυκλοφορίας!

new skoda octavia lane assistant

Ένα βίντεο εξηγεί με απλό τρόπο το σύστημα που ανιχνεύει τις λωρίδες κυκλοφορίας και προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν ακούσια απόκλιση…

Κάποτε, συστήματα με ραντάρ και κάμερες μπορούσες να συναντήσεις μόνο σε υπερπολυτελή λιμουζίνες όπως είναι η S-Class της Mercedes-Benz. Πλέον, παρόμοιες τεχνολογίες συναντάς από προσιτά οικογενειακά μοντέλα μέχρι και σε αυτοκίνητα πόλης.

Μία από τις σημαντικότερες αφίξεις νέων μοντέλων είναι αυτή της ολοκαίνουργιας Octavia η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους τον Ιούλιο με τον προαιρετικό εξοπλισμό να διαθέτει διάφορα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Μέχρι τότε ας δούμε στο σχετικό βίντεο το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assistant) το οποίο χρησιμοποιεί μία κάμερα/ραντάρ που βρίσκεται πίσω από τον καθρέπτη οπισθοπορείας.

«Η κάμερα ανιχνεύει τις λευκές λωρίδες με ταχύτητα άνω των 65 km/h και αν ο οδηγός δεν έχει ενεργοποιήσει τα φλας τότε τον προειδοποιεί ηχητικά και με ένδειξη στον πίνακα οργάνων ενώ ταυτόχρονα ασκεί μία μικρή «διόρθωση» στο τιμόνι για να τον προτρέψει προς την σωστή τροχιά. Αν η διαγράμμιση στο οδόστρωμα είναι φθαρμένη ή κακής ποιότητας το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα» λένε οι ειδικοί της Skoda.

Skoda, νέα Octavia Combi και σε 4×4!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!