NEA

Ford, ξεκίνησε η παραγωγή του Focus Electric!

Ford-FocusElectric-Saarlouis_12

Το Focus Electric είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητη της εταιρίας και κατασκευάζεται στο Saarlouis στη Γερμανία…

Η Ford εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο μοντέλων με προηγμένη τεχνολογία ξεκινώντας με το μηδενικών ρύπων Focus Electric το οποίο σε μερικούς μήνες θα πλαισιωθεί από το plug-in ηλεκτροϋβριδικό C MAX Energi (Plug-In Hybrid Electric Vehicle -PHEV) και στη συνέχεια από το νέο Mondeo Hybrid.

MyFord Mobile, για το ηλεκτροκίνητο Ford μου!

Η εξέλιξή τουβασίστηκε στις προδιαγραφές ενός παγκόσμιου αυτοκινήτου στα πλαίσια του προγράμματος «One Ford». Υπενθυμίζεται πως το Focus Electric κατασκευάζεται στη Β. Αμερική από το Δεκέμβριο του 2011 ενώ το Focus Electric παραγωγής Saarlouis θα παραδίδεται στους ευρωπαίους πελάτες από αυτό τον Ιούλιο.

Το Focus Electric διαθέτει σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 145 PS και μπαταρία ιόντων λιθίου με τελική ταχύτητα 135 km/h. Κάθε μοντέλο εφοδιάζεται με έναν φορτιστή 6.6 kW με την αυτονομία να φτάνει περίπου 100 km και την φόρτιση να διαρκεί 2-3 h σε παροχή 32 A. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας του Focus Electric σε 3-4 h θα παρέχει αυτονομία 162 km (οι χρόνοι φόρτισης ποικίλουν ανάλογα με το διαθέσιμη παροχή του δικτύου ηλεκτρισμού).

Το προηγμένο σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης για εκμετάλλευση έως 95% της κινητικής ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα, ενώ η λειτουργία υποστήριξης φρεναρίσματος Brake Coach ενθαρρύνει το σταδιακό φρενάρισμα ώστε να επιστρέφει περισσότερη ενέργεια στη μπαταρία.

Το Focus Electric διαθέτει νέα διεπαφή χρήστη με την ονομασία SmartGauge που υπολογίζει και εμφανίζει την αυτονομία με βάση την υπόλοιπη ενέργεια, το οδηγικό στυλ (φρενάρισμα, επιτάχυνση), αλλά και τη χρήση άλλων συστημάτων όπως κλιματισμός και ηχοσύστημα.

«Το Focus Electric σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας συναρπαστικής νέας εποχής για τα πλήρως ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα Ford στην Ευρώπη και επιβεβαιώνει την επιτυχία της στρατηγικής One Ford στο να φέρει αυτό το προηγμένο αυτοκίνητο στους Ευρωπαίους πελάτες μας» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Είναι ένα αυτοκίνητο που απαντά στις απαιτήσεις μετακίνησης και στις περιβαλλοντικές ανησυχίες των σημερινών αγοραστών με τον πιο άμεσο τρόπο – συνδυάζοντας επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία με ένα σύστημα κίνησης μηδενικών ρύπων».

Η Ford έχει επενδύσει 16 εκατομμύρια Ευρώ για να ενσωματώσει την παραγωγή του Focus Electric στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής του Focus στο Saarlouis, με σκοπό την ευελιξία ώστε να καλύπτει τη ζήτηση προσαρμόζοντας ανάλογα την παραγωγή.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!