NEA

Monte Carlo Rascasse με V12 που καίει και LPG!

Montecarlo-Automobile-Rascasse V12 (1)

Η Monte Carlo Automobile παρουσίασε ένα supercar βασισμένο σχεδιαστικά στην F50 και με κινητήρα Rolls Royce που καταναλώνει και υγραέριο…

Ποια είναι η Monte Carlo Automobile; Αν και είναι λιγότερο γνωστή από την Venturi (την άλλη εταιρία του Πριγκιπάτου), αυτή είναι η πρώτη εταιρία του Μονακό που ιδρύθηκε το 1983 από τον οδηγό αγώνων και μηχανικό Fulvio Maria Ballabio. Και για να γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργία της, η Monte Carlo παρουσίασε τo Rascasse που θα κατασκευαστεί σε 15 μόλις κομμάτια και το καθένα θα στοιχίζει 500.000€.

Η ονομασία Rascasse προκύπτει από μία διάσημη στροφή του Μόντε Κάρλο και η ιδιαιτερότητα κρύβεται στο V12 των 5,4 lt της BMW που προέρχεται από την Rolls Royce Silver Seraph του 1998. Στο Rascasse υπάρχει μία αναβαθμισμένη εκδοχή που αποδίδει 500 PS (175 περισσότερους από την Rolls) και εκτός από αμόλυβδη καταναλώνει και υδρογόνο εμπλουτισμένο σε μεγάλη περιεκτικότητα με LPG!

Το σύστημα εξελίχθηκε από την ιταλική εταιρία BRC και τροφοδοτεί με παράλληλο ψεκασμό αμόλυβδη και το μίγμα υδρογόνου/υγραερίου. Μάλιστα, στα σχέδια της Monte Carlo υπάρχει η παραγωγή υβριδικής, υπερτροφοδοτούμενης καθώς και τετρακίνητης έκδοσης του Rascasse.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα παραπέμπει στην Ferrari F50 από εμπρός, στην Lamborghini Aventador από το πλάι ενώ το εσωτερικό με τις ξύλινες επενδύσεις και τα λούστρα θυμίζει περισσότερο καμπίνα πολυτελούς γιοτ. Βλέπετε, λύσεις υπάρχουν για κάθε γούστο και το σίγουρο είναι σε κάποιους 15 κάτι τέτοια θα αρέσουν…

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!