NEA

Η Ford αναπολεί το Mustang 1 Concept!

1962 Ford Mustang 1 Concept (1)

Δείτε σε ένα βίντεο μία ανάλυση για ένα αυτοκίνητο που επηρέασε γενιές ολόκληρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού…

Αρχές της δεκαετίας του 1960 και η Αμερική αλλάζει: νέα είδη μουσικής, νέες χολιγουντιανές παραγωγές και νεαροί οδηγοί που αναζητούν ένα πιο καθαρόαιμο είδος κίνησης. Κάπως έτσι γεννιέται η ιδέα για το Mustang 1 Concept με την πρώτη γενιά του pony car να παρουσιάζεται στο κοινό το 1062 στο GP των ΗΠΑ. Ξαφνιάζει τους πάντες μιας και πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων υπήρχε ένας μικρός V4 χωρητικότητας 1,5 lt.

Το concept είχε μήκος 3919 mm, πλάτος 1549 mm και βασιζόταν σε πλαίσιο με μεταξόνιο 2286 mm. Για να αυξηθεί ο βαθμός δυσκαμψίας του πλαισίου τα καθίσματα αποτελούσαν σταθερό στοιχείο, κάτι που ανάγκασε τους μηχανικούς να φτιάξουν ρυθμιζόμενα πεντάλ και κολόνα τιμονιού. Το Mustang παραγωγής εμφανίστηκε δύο χρόνια αργότερα (1964) με μόνα κοινά σημεία το όνομα, τα λογότυπα και τα εμπρός φλας. To 1966, ξεκινά η μάχη με την Chevrolet Camaro στην αρένα των pony cars γράφοντας ιστορία με τους small block κινητήρες.

Η χρυσή εποχή των muscle cars!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!