ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων Audi Matrix LED!

AT130079

Η τεχνολογία Audi Matrix LED θα κάνει πρεμιέρα με τη νέα γενιά A8 που θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη 2013…

Η Audi θα παρουσιάσει μία νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED που θα έχουν την δυνατότητα μεταβολής και σημειακής εστίασης της φωτεινής δέσμης (στην μεγάλη «σκάλα»). Η μεταβολή θα γίνεται με έμμεσο τρόπο χρησιμοποιώντας ανακλαστήρες και φακούς ενώ το όλο σύστημα θα ελέγχεται ξεχωριστά από ηλεκτρονική μονάδα. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν την δυνατότητα να φωτίζουν σε διαφορετικές γωνίες βελτιστοποιώντας το οπτικό πεδίο δίχως να απαιτούνται ηλεκτρομηχανικοί στροφείς όπως συμβαίνει στα συμβατικά ενεργά φωτιστικά σώματα.

Στο Audi Matrix LED κάθε φωτιστικό σώμα θα αποτελείται από 25 φωτοδιόδους τοποθετημένα ανά 5 σε κάθε ανακλαστήρα. Στο αυτόματο πρόγραμμα το σύστημα μπορεί να μεταβάλει την μεγάλη «σκάλα» σε ταχύτητες άνω των 30 km/h στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας ή άνω των 60 km/h στους δρόμους της πόλης. Επίσης, μια κάμερα αναγνωρίζει τα απέναντι οχήματα και διαχωρίζει την δέσμη ώστε να μην ενοχλείται ο οδηγός.

Ένα από τα highlight είναι πως το σύστημα συνεργάζεται με το navigation (δορυφορική πλοήγηση) και π.χ. πριν την στροφή ξέρει πόσο και που να φωτίσει περισσότερο (κάτι που ισχύει και στο σημερινό Α8). Σύμφωνα με την Audi, το μέλλον των συστημάτων φωτισμού στα αυτοκίνητα έχει μεγάλη εξέλιξη και στα επόμενα χρόνια θα δούμε πλήρως ηλεκτρονικά συστήματα με ενεργό ρόλο και νέα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητο!
Τα πάντα για την τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!