ΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας, πρώτη για Mercedes & Rosberg στο Silverstone!

nico rosberg silverstone 2013 (2)

H Mercedes με τον Nico Rosberg κατέκτησε την 2η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα ενώ για ακόμη μία φορά πρωταγωνιστές ήταν και τα ελαστικά δημιουργώντας αναπάντεχες εξελίξεις…

nico rosberg silverstone 2013 (1)Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της F1, η Mercedes κερδίζει στο Silverstone με τον Nico Rosberg να πραγματοποιεί επίσης την παρθενική του νίκη στο εν λόγω GP (και την 2η στο φετινό πρωτάθλημα μαζί με εκείνη στο GP Μονακό) που είχε αρκετά απρόοπτα και εκπλήξεις. Ένα από αυτά ήταν η εγκατάλειψη του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Sebastian Vettel στον 41ο γύρο από μηχανικό πρόβλημα στην μετάδοση. Ήταν ο μεγάλος άτυχος μιας και είχε ξεκάθαρο προβάδισμα.

Φοβερή εκκίνηση έκανε ο Felipe Massa ο οποίος όμως έχασε πολύτιμο χρόνο για μια πολύ καλύτερη εμφάνιση όταν τον πρόδωσαν τα ελαστικά του. Νωρίτερα, στο 10ο γύρο, ο Lewis Hamilton είδε το πίσω ελαστικό του επίσης να καταστρέφεται όπως αργότερα και ο Jean-Eric Vergne με το αυτοκίνητα ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα.

Στο 2o σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικός Mark Webber ο οποίος παρά τις δυσκολίες που είχε τα έδωσε όλα στους τελευταίους γύρους (αυτό ήταν το τελευταίο του GP μιας και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την Porsche στο Le Mans) ενώ στο 3ο σκαλί βρέθηκε ο Fernando Alonso που μείωσε σε 21 βαθμούς τη διαφορά του από τον Vettel (με 132 βαθμούς) και προσπέρασε αντρίκια τον Raikkonen (μαζί με τον M.Schumacher είναι ο μόνος που φια 25 σερί αγώνες αποσπά βαθμούς στο Silverstone) ένα γύρο πριν πέσει η καρό σημαία.

Tην βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Lewis Hamilton (Mercedes), Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), Felipe Massa (Ferrari), Adrian Sutil (Force India-Mercedes), Daniel Ricciardo (STR- Ferrari), Paul di Resta (Force India-Mercedes) και Nico Hulkenberg (Suaber-Ferrari). Εδώ μπορείτε να δείτε την γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα των οδηγών ενώ στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Mercedes προσπέρασε την Ferrari. Επόμενο ραντεβού με την F1 σε μία εβδομάδα στην πίστα του Nurburgring στην Γερμανία (5-7 Ιουλίου).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!