NEA

H Bridgestone βάζει τους εκδρομείς σε ασφαλείς δρόμους!

Πρώτα από όλα, ο έλεγχος των ελαστικών όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρήματα αλλά θα σας κρατήσει και ασφαλείς.

Με τις καλοκαιρινές διακοπές προ των πυλών, η Bridgestone δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην σημασία της ασφάλειας των ελαστικών. Η συντήρηση των ελαστικών σε καλή κατάσταση αποτελεί σημαντικό μέρος της οδικής ασφάλειας ανά πάσα στιγμή, αλλά ακόμα περισσότερο πριν την αναχώρηση για μεγάλα ταξίδια. Και όμως, οι χιλιάδες έλεγχοι ελαστικών, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από την Bridgestone σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτουν ότι πάνω από το 78% των οχημάτων, που κυκλοφορούν στους δρόμους, φέρουν ακατάλληλα ελαστικά Αυτός είναι ο λόγος που η Bridgestone προτρέπει τους οδηγούς να ελέγχουν τα ελαστικά τους, πριν βγουν στους δρόμους αυτό το καλοκαίρι.

Για ένα ασφαλές, διασκεδαστικό και ανέμελο ταξίδι απαιτούνται μόνο τρεις γρήγοροι έλεγχοι:

1. Ελέγξτε το βάθος πέλματος. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ήλιο αλλά προετοιμαζόμαστε και για βροχή. Με επαρκές βάθος πέλματος, μπορείτε να οδηγείτε έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη, ακόμα και αν ο καιρός γυρίσει προς το χειρότερο. Το νόμιμο, ελάχιστο βάθος πέλματος είναι 1,6 χιλ.

2. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας. Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι φουσκωμένα και είναι έτοιμα για το δρόμο. Θυμηθείτε ότι η σωστή πίεση των ελαστικών διαφέρει για ένα φορτωμένο αυτοκίνητο, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς στις καλοκαιρινές διακοπές, έχουμε την τάση να ταξιδεύουμε με επιπλέον βάρη (όπως ποδήλατα, βάρκες, τρέιλερ, κ.τ.λ.) Ελέγξτε το εσωτερικό άκρο της πόρτας σας, το πορτάκι των καυσίμων σας ή το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για τις σωστές πιέσεις (εμπρός και πίσω). Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα ελαστικά σας, όταν αυτά είναι κρύα για ακριβή αποτελέσματα.

3. Ελέγξτε για τυχόν ζημιά ή φθορά. Κοψίματα, γδαρσίματα, ξεφλουδίσματα και άλλα είδη ζημιών ενδέχεται να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Εάν έχετε αμφιβολία, επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

 

Γιατί όλη αυτή η φασαρία; 

Φθαρμένο πέλμα, λανθασμένη πίεση αέρα, ζημιές, ανομοιόμορφη φθορά…όλα έχουν μία σειρά από αρνητικές επιπτώσεις:

1. Υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου

Τα ελαστικά με πίεση χαμηλότερη από το κανονικό καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα.

2. Μειωμένη διάρκεια ζωής του ελαστικού

Τα ελαστικά με πίεση χαμηλότερη από το κανονικό φθείρονται επίσης γρηγορότερα. 

3. Ασφάλεια, που διακυβεύεται

Το ανεπαρκές βάθος πέλματος έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόστασης φρεναρίσματος στο βρεγμένο. Η χαμηλή πίεση προκαλεί συμβιβασμούς στον χειρισμό, τους ελιγμούς και το φρενάρισμα. Τα φθαρμένα ελαστικά ή όσα έχουν ζημιά ενδέχεται να κλατάρουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης, προκαλώντας στον οδηγό ενδεχόμενη απώλεια ελέγχου του οχήματος.

Μία ανησυχητική τάση  

Τα αποτελέσματα από 28.700 δωρεάν ελέγχους ελαστικών, που πραγματοποίησε η Bridgestone σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτουν ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία. Πάνω από το 28% των οδηγών, για παράδειγμα, οδηγούν με ελαστικά που είτε έχουν σημαντικά χαμηλότερη πίεση από το κανονικό είτε είναι φθαρμένα πέραν του νόμιμου ορίου, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους ίδιους, τους επιβάτες και τους υπόλοιπους, που κυκλοφορούν στο δρόμο. Μην γίνετε μία ακόμα στατιστική! Ελέγξτε τα ελαστικά σας πριν φύγετε για διακοπές και πριν επιστρέψετε στο σπίτι. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε ανέμελα τόσο τη διαδρομή όσο και τις διακοπές σας.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες συμβουλές σε σχέση με την ασφάλεια των ελαστικών σας στις διακοπές, επισκεφθείτε το  πλησιέστερο βουλκανιζατέρ ή την ιστοσελίδα www.tyresafety.eu ή αναζητήστε τα κινητά μας συνεργεία αυτό το καλοκαίρι για δωρεάν έλεγχο των ελαστικών.

Ένα αναζητάτε έμπνευση για το ταξίδι σας αυτό το καλοκαίρι, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beeneverywhere.eu και ανακαλύψτε ενδιαφέροντα σκηνικά, που μπορούν να σας δώσουν μερικές ιδέες! Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κερδίσετε ένα οδικό ταξίδι σε όλη την Ευρώπη με ένα συλλεκτικό μίνι βαν ή να εξασφαλίσετε μία συνάντηση με το αστέρι του MOTOGP, Valentino Rossi…Ευγενική προσφορά της Bridgestone!Camper

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!