ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Volvo XC90, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Volvo-Safety-Tech-XC90 (17)

Η σουηδική εταιρία ισχυρίζεται πως έχει κατασκευάσει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο, το επερχόμενο XC90…

Ακόμη και αν έχετε αντίθετη άποψη από την Volvo, το σίγουρο είναι πως η επόμενη γενιά XC90 θα είναι φορτωμένη με πλήθος συστημάτων ασφαλείας τα οποία μπορείτε να δείτε πως λειτουργούν στα παρακάτω βίντεο. Βλέπετε, το μεγάλο κοινό για το XC90 θα είναι η αμερικανική και κινεζική αγορά και λιγότερο η ευρωπαϊκή που διανύει μία περίοδο ύφεσης.

[list type=”arrow_up”]

  • Ένα από τα νέα συστήματα που θα δούμε στο μεγάλο SUV της Volvo είναι το σύστημα ανίχνευσης πεζού στο απόλυτο σκοτάδι το οποίο προειδοποιεί και εν συνεχεία αν χρειαστεί ακινητοποιεί το αυτοκίνητο.
[/list][list type=”arrow_up”]
  • Μάλιστα, υπάρχει ξεχωριστός αλγόριθμος για ανίχνευση ζώου είτε είναι ημέρα είτε είναι βράδυ αποτρέποντας μία δυσάρεστη έκπληξη.
[/list][list type=”arrow_up”]
  • Το σύστημα αναγνώρισης των ορίων του δρόμου καθώς και της μπαριέρας αποτελεί εξέλιξη εκείνου της αναγνώρισης λωρίδας κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο τείνει να βγει εκτός δρόμου τότε μία μικροδιόρθωση στο τιμόνι υποδεικνύει στον οδηγό να το «μαζέψει» ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το σύστημα λειτουργεί και σε δρόμο δίχως διαγράμμιση (χρησιμοποιεί ραντάρ σε συνδυασμό με οπτική κάμερα).
[/list][list type=”arrow_up”]
  • Το πλήρως αυτόματο σύστημα πλοήγησης (ενεργό cruise control) ως γνωστόν διατηρεί σταθερά την επιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα και όταν ανιχνευθεί προπορευόμενο όχημα το σύστημα επιβραδύνει ταχύτητα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την απόσταση που θέλει να διατηρεί από το προπορευόμενο όχημα ενώ όταν ο δρόμος «ανοίξει» ξανά τότε το XC90 επιταχύνει έως τη προκαθορισμένη ταχύτητα. Έτσι, ο οδηγός δεν χρειάζεται να πατά ούτε φρένο, ούτε γκάζι, μόνο να έχει τα χέρια του στο τιμόνι για να ορίζει την κατεύθυνση του αυτοκινήτου.
[/list][list type=”arrow_up”]
  • Ο κόμβος επικοινωνίας Car2Car θα ενεργοποιηθεί το 2016 και βασίζεται στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αυτοκινήτων και σταθερών σημείων (πινακίδες, φανάρια κ.λπ.) που είναι εξοπλισμένα με πομποδέκτες. Βέβαια, αυτό το δίκτυο θα υποστηρίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών.
[/list][list type=”arrow_up”]
  • Τελευταίο είναι το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης για το οποίο αναφερθήκαμε σε πρόσφατο άρθρο. Μέσω εφαρμογής σε smartphone ο οδηγός θα μπορεί να λέει στο αυτοκίνητο του που να παρκάρει! Φυσικά, και πάλι όταν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή που να υποστηρίζει το σύστημα…
[/list]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!