NEA

Πάει για αργότερα το Volvo XC40!

Volvo future SUV (1)

Η σουηδική εταιρία προγραμματίζει ένα μικρότερο από τα XC60 όχημα ελευθέρου χρόνου αλλά όχι νωρίτερα από το 2017…

Το XC90 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέχρι τα τέλη του έτους με το XC60 να κρατά γερά απέναντι στα Audi Q3, Range Rover Evoque, BMW X1 κ.λπ. Ωστόσο, η Volvo (που ανήκει στην κινεζικών συμφερόντων Geely) επιθυμεί στην γκάμα της ένα μικρότερων διαστάσεων SUV που θα μπορεί να αντιμετωπίσει π.χ. την BMW X1 αλλά και άλλα επερχόμενα μοντέλα όπως είναι η Mercedes GLA.

Μάλιστα, οι Σουηδοί αν μπορούσαν θα ήθελαν να είχαν ένα τέτοιο μοντέλο από το νέο έτος αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η κατάλληλη πλατφόρμα. Το μικρότερο μοντέλο που μπορεί να φιλοξενήσει η νέα SPΑ είναι η επόμενη γενιά S60 που θα δούμε το 2015 ενώ η μικρότερη του V60 δεν εξυπηρετεί την τετρακίνηση.

Έτσι, θα υπάρξει μία μεταποιημένη SPA πλατφόρμα που θα μπορεί να υποδεχτεί τόσο μηχανικό σύστημα τετρακίνησης όσο και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης των πίσω τροχών που θα είναι κατάλληλο για ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις (όπως το V60 PHEV). Τέλος, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στις εκδόσεις Country και άλλων μοντέλων μετά την επιτυχία του V40 Cross Country.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!