ΔΟΚΙΜΕΣ

Fiat 500L Living & Trekking [first drive]

Fiat-500L_Trekking_2014_1000_caroto_first_drive (5)

Το 500L είναι ένα ασυνήθιστο μοντέλο, καθώς συνδυάζει τον σχεδιασμό ενός πολύ μικρού και αγαπητού αυτοκινήτου με τους χώρους και την πρακτικότητα ενός MPV.

Το πείραμα των Ιταλών πέτυχε, καθώς οι πωλήσεις του 500L στην ευρωπαϊκή αγορά είναι εξαιρετικές! Και οι άνθρωποι της Fiat προχωρούν πλέον όχι ένα βήμα εμπρός, αλλά δύο! Τα 500L Living και Trekking δεν είναι δύο καινούρια μοντέλα, ούτε όμως και απλά διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού. Είναι δύο παραλλαγές του μοντέλου που γνωρίζουμε!

Το Living είναι ένα καθαρά οικογενειακό μοντέλο, το οποίο έχει αυξημένο μήκος και θα διατίθεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.  Σύμφωνα με τους Ιταλούς μάλιστα είναι το μικρότερο 7θέσιο MPV στην αγορά σήμερα! Το μοντέλο με τις πέντε θέσεις έχει χώρο αποσκευών 560 lt έως 638 lt (αυξομειώνεται όταν σύρεται το πίσω κάθισμα).

Το 7θέσιο με την τρίτη σειρά καθισμάτων (μόνο για παιδιά) έχει χώρο αποσκευών 168 lt. Οι πολυμορφικές δυνατότητες στο εσωτερικό δημιουργούν περισσότερους από 6.000 πιθανούς συνδυασμούς! Κι αν σ’ αυτά προσθέσουμε τις 282 εκδοχές που μπορούν να δημιουργηθούν σε εσωτερική κι εξωτερική εμφάνιση, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες αλλά και στην αισθητική σας.

Οι άνθρωποι της Fiat επέλεξαν ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις για την ανάρτηση ώστε αυτή να προσφέρει περισσότερη άνεση, ιδιαίτερα στις 7θέσιες εκδόσεις που υπάρχουν δύο επιπλέον επιβάτες (μικρούς αναστήματος) στο πίσω μέρος.

Αρχικά το Living θα διατίθεται με τρεις κινητήρες: τον 0.9 TwinAir με τους 105 PS, τον 1.3 MultiJet II με τους 85 PS και τον 1.6 MultiJet II με απόδοση 105 PS. Αργότερα θα προστεθούν κι άλλες επιλογές, από τις οποίες ξεχωρίζει ο 1.6 MultiJet II των 120 PS.

Το Fiat 500L Trekking είναι αρκετά διαφορετικό κι απευθύνεται πρωτίστως σε νέους και δραστήριους ανθρώπους. Ξεχωρίζει από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά, τις σπορ ζάντες 17 ιντσών κι από άλλα «νεανικά» στοιχεία. Διατίθεται μόνο με πέντε θέσεις και ο όγκος του χώρου αποσκευών του αγγίζει τα 455 lt.

Θυμίζει 4κίνητο μοντέλο, όμως είναι προσθιοκίνητο όπως και οι άλλες εκδόσεις του 500L. Ωστόσο, έχει κάποια χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να κινείται σε εύκολες εκτός δρόμου διαδρομές: 15 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος, ελαστικά «Mud & Snow» και σύστημα Traction+ που κατανέμει μεγαλύτερο μέρος της ροπής στον τροχό που έχει περισσότερη πρόσφυση. Για την πόλη, το Trekking έχει σύστημα City Brake (φρενάρει μόνο του με ταχύτητες έως 30 km/h) και κάμερα οπισθοπορείας για εύκολο παρκάρισμα.

Οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται η «δραστήρια» έκδοση του 500L είναι ίδιοι μ’ αυτούς της οικογενειακής Living. Παράλληλα ωστόσο το Trekking θα διατίθεται (όχι στην Ελλάδα) και με έναν κινητήρα 1.4 16V που αποδίδει 95 PS.

To Trekking είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και η βασική τιμή του είναι €18.200 (με απόσυρση και προωθητική ενέργεια). Το Living θα έρθει στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Γιάννης Ζαφειρόπουλος

Η αδυναμία του Γιάννη είναι να αλλάζει και να δοκιμάζει συνεχώς νέα μοντέλα. Φυσικά, με τέσσερις ρόδες...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!