NEA

Πιο ροπάτο και από Ferrari το Chevrolet Spark EV!

spark ev more torque than ferrari v8

«That’s american engineering». Με αυτή τη φράση ολοκληρώνεται ένα τηλεοπτικό σποτ που θέλει το ηλεκτρικό Spark ταχύτερο και από μία Ferrari 458 Italia!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο αυτό που πρέπει να παραδεχτούμε είναι το αμερικανικό μάρκετινγκ. Όσο για τα υπόλοιπα που δείχνει το νέο διαφημιστικό σποτ για το Chevrolet Spark EV υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας. Είπαμε, μικρή, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας του Spark EV με 542 Nm παράγει περισσότερη ροπή ακόμη και από τον V8 της Ferrari με τα 540 Nm!

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει τίποτα αφού η Ferrari 458 Italia επιταχύνει σε μόλις 3,6 sec για τα 0-98 km/h όταν το Spark EV χρειάζεται υπερδιπλάσιο χρόνο (7,6 sec) για την ίδια διαδικασία. Πάντως, για την ροπή του αυτοκινήτου τους θα έχουν να παινεύονται οι μελλοντικοί υποψήφιοι που κατοικούν στο Όρεγκον και στην Καλιφόρνια αφού οι πωλήσεις του ηλεκτροκίνητου Chevrolet περιορίζονται στις δύο αμερικάνικες πολιτείες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Eνώ το Chevrolet Spark EV είναι ίσως η καλύτερη έκδοση του Spark, πρόκειτε στην ουσία για ένα “complience car”.

    Ένα αυτοκίνητο μηδενικών εκλύσεων ρύπων σαν συμμόρφωση στον σχετικό νόμο που απαιτεί στην πολιτεία της Καλιφόρνια οι αυτοκινητοεταιρίες να διαθέτουν ένα ποσοστό αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

    Έτσι κάποιες εταιρίες στις Ηπα, αντί να διαθέτουν τα ηλεκτροκίνητα που αναπτύσσουν σε όλες τις αγορές, βγάζουν compliance cars για επιλεγμένες πολιτείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!