NEA

Alfa Romeo 33 Stradale [classic car]

Alfa Romeo 33 Stradale 1967 (14)

Στην λίστα του Top Gear με τα 100 πιο sexy αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, αυτή η Alfa Romeo κατέχει δικαιολογημένα την 15η  θέση!

Ένα από τα πιο σαγηνευτικά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ είναι η Alfa Romeo 33 Stradale της οποίας η σχεδίαση επηρέασε γενικότερα την σχεδίαση των μεταγενέστερων σπορ μοντέλων. «Stradale» είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν γενικότερα οι Ιταλοί για να ξεχωρίσουν μία ειδική έκδοση με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο (υπήρξε και η αγωνιστική Tipo 33).

Η Alfa Romeo 33 Stradale παρουσιάστηκε το 1967 στην Monza και συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 18 κομμάτια μέχρι και τον  Μάρτιο του 1969. Ήταν κεντρομήχανη με δίλιτρο V8, ψεκασμό SPICA, με 16 μπουζί, κόφτη στις 10.000 rpm και ισχύ 234 PS/8.800 rpm (ανάλογα με το αν υπήρχε ανοιχτή ή κλειστή εξάτμιση.).To κιβώτιο ήταν 6άρι σχεδιασμένο από τον Colotti.

To μοτέρ φορέθηκε αργότερα στην ευρείας παραγωγής Alfa Romeo Montreal. Η Alfa Romeo 33 Stradale μπορούσε να επιταχύνει σε μόλις 5,5 sec για τα 0-100 km/h και να αγγίξει τα 260 km/h. Ζύγιζε μόλις 700 kg! Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο για την ιστορία της Alfa Romeo…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!