NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BMW-PSA, βγαίνει διαζύγιο το 2016!

Engine MINI Cooper S_2006

Την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο κατασκευαστών δίχως περίπτωση ανανέωσης προανήγγειλε άρθρο του Bloomberg…

Το 2002 ήταν η χρονιά που ξεκίνησε μία μακροχρόνια συνεργασία ανάμεσα στην BMW και την PSA κατασκευάζοντας μεταξύ άλλων και έναν από τους καλύτερους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες στα 1.600 cc. Σε μία παραγωγή που συνολικά ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μηχανικά σύνολα περιλαμβάνεται και ο παραπάνω βενζινοκινητήρας που τοποθετείται ακόμη και σήμερα -φυσικά, στην αναβαθμισμένη εκδοχή του- σε διάφορα μοντέλα των Citroen, Peugeot, BMW και ΜΙΝΙ και με διαφορετικές ιπποδυνάμεις.

Ο λόγος που η συνεργασία φτάνει στο τέλος της είναι πως η BMW θα χρησιμοποιήσει ευρύτατα το νέο 3κύλινδρο τούρμπο 1.500άρη κινητήρα της που θα τον δούμε σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο της εταιρίας και της ΜΙΝΙ μιας και η απόδοση του κυμαίνεται από 120 έως 222 PS. Από την άλλη, η PSA έχει ήδη προχωρήσει στους νέας γενιάς 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες ενώ σκοπεύει από το 2017 να λανσάρει νέους ντίζελ στα 1,4 και 1,6 lt επενδύοντας 60 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!