NEA

Πλησιάζει η εποχή των fuel cells!

Renault_Talisman

Δεν χρειάστηκε να κρίνουμε μόνο από τα λεγόμενα των ανθρώπων της Toyota αλλά και από τις τελευταίες κινήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Με τις μπαταρίες να χρειάζονται ακόμη πολλά χρόνια εξέλιξης, στο επόμενο διάστημα (το 2015 η Toyota θα λανσάρει το πρώτο της FCEV μαζικής παραγωγής θέλοντας να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο όπως με το υβριδικό Prius) θα δούμε να δημιουργείται σταδιακά μία έντονη τάση προς τα οχήματα με ενεργειακές κυψέλες τα οποία χρησιμοποιούν υδρογόνο για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με μηδενική εκπομπή ρύπων.

Η τεχνολογία αυτή ωριμάζει και το μεγαλύτερο ζήτημα θα είναι η παραγωγή του υδρογόνου με αποδοτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους καθώς και η ανάπτυξη ενός ενεργειακού ιστού που θα βασίζεται πλέον στα… υδρογονάδικα! Για τα οχήματα τεχνολογίας fuel cell όπως και για την οικονομία υδρογόνου είχαμε μιλήσει πριν από περίπου μία δεκαετία (παρακάτω υπάρχει ένα όμορφο βιντεάκι). Απ’ ότι φαίνεται όμως η εν λόγω υπόθεση θα ζεσταθεί ξανά για τα καλά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!