ΑΓΩΝΕΣ

GP Κορέας, άνετος και ωραίος!

FORMULA 1 - Korean GP

Με άνεση ο Sebastian Vettel πέρασε και από την Κορέα σημειώνοντας την 4η συνεχόμενη και την 8η συνολικά νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα…

Αγκαλιά με τον 4ο συνεχόμενο τίτλο βρίσκεται ο Vettel τον οποίο μπορεί να πανηγυρίσει και μαθηματικά σε μια εβδομάδα στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Στην Κορέα οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές μετά την πρωινή βροχόπτωση για το νεαρό Γερμανό ο οποίος ξεκίνησε σε στεγνό οδόστρωμα από την pole position και παρά τις δύο φορές που μπήκε το safety car στην πίστα δεν άλλαξε τίποτα τερματίζοντας στην 1η θέση.

Ιδανικό ήταν το GP της Κορέας με την Lotus να κάνει το 2-3 με τους Kimi Raikkonen και Romain Grosjean. O Raikkonen που από του χρόνου θα αγωνίζεται με την Ferrari ήταν εντυπωσιακός αφού κατάφερε να αναρριχηθεί από την 7η θέση της εκκίνησης και να προσπεράσει μέχρι και τον ομόσταυλο του. Πολύ καλή μέρα ήταν και για τον Nico Hulkenberg με πολύ καλή εκκίνηση και ρυθμό στον αγώνα καταφέρνοντας να πλασαριστεί στην 4η θέση.

Στην Mercedes ο Lewis Hamilton ταλαιπωρήθηκε με τον φθορά των ελαστικών του, προσπάθησε αλλά στην 2η φορά που μπήκε το safety car βρέθηκε πίσω του βγαίνοντας από τα pit stop ενώ ο Nico Rosberg έχασε χρόνο όταν προσπάθησε να προσπεράσει τον ομόσταυλο του κλόνισε την εμπρός πτέρυγα της Mercedes η οποία κατάρρευσε στην ευθεία.

Μαντάρα τα έκανε ο Felipe Massa στην εκκίνηση αφού έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με τετακέ και παραλίγο να καταστρέψει τον αγώνα και για τον ομόσταυλο του τον Fernando Alonso. Τελικά, και οι δύο Ferrari βρέθηκαν στην βαθμολογούμενη 10άδα. Καταστροφική η εκκίνηση και για τον Jenson Button που μετά από επαφή μπήκε στα pit stop για να αλλάξει εμπρός πτέρυγα και ν πέσει πολύ πίσω.

O Mark Webber στο πρώτο μέρος του αγώνα πήρε μεταφορικά φωτιά ανεβαίνοντας θέσεις και με την επανεκκίνηση του αγώνα ο Adriαn Sutil προσέκρουσε στην Red Bull η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κατάταξη στο GP Κορέας, εδώ στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών ενώ ο επόμενος αγώνας είναι στην Ιαπωνία στην ιστορική πίστα της Suzuka στις 11-13 Οκτωβρίου όπου o Vettel έχει πολλές πιθανότητες να «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλο (αν βρεθεί 1ος και ο Alonso 9oς).

H πρώτη 10άδα στο GP Κορέας:

1. Sebastian Vettel (RED BULL)
2. Kimi Raikkonen (LOTUS)
3. Romain Grosjean (LOTUS)
4. Nico Hulkenberg (SAUBER)
5. Lewis Hamilton (MERCEDES)
6. Fernando Alonso (FERRARI)
7. Nico Rosberg (MERCEDES)
8. Jenson Button (MCLAREN)
9. Felipe Massa (FERRARI)
10. Sergio Perez (MCLAREN)

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!