NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ταξίδι στο κέντρο της Schaeffler!

iaa_big_pictures_baugruppe_efm_india

Μερικές μέρες στις εγκαταστάσεις της Schaeffler μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε από κοντά πολλά και διάφορα…

Schaeffler_Luk_INA_FAG_media_tour_9_2013  (22)Η έκθεση της Φρανκφούρτης ήταν μια καλή ευκαιρία για να παρατείνουμε την διαμονή μας επί γερμανικού εδάφους και να φιλοξενηθούμε από την Schaeffler στο πλαίσιο ενός πενθήμερου «media tour» (όπως το αποκαλούσαν οι άνθρωποι της εταιρίας). Για όσους δεν το γνωρίζουν ο γερμανικός όμιλος Schaeffler αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές ανταλλακτικών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και η έδρα του βρίσκεται στο Langen (κοντά στην Φρανκφούρτη).

Schaeffler_Luk_INA_FAG_media_tour_9_2013  (36)Ο όμιλος περιλαμβάνει τρείς εταιρίες -τις LuK, INA και FAG- οι οποίες κατασκευάζουν εξαρτήματα για συστήματα μετάδοσης, κινητήρες και γενικότερα για διάφορα μέρη του σασί (δείτε την διπλανή εικόνα) ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με διάφορες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες: από την γραμμή παραγωγής της Audi την οποία επισκεφτήκαμε και θα μιλήσουμε αναλυτικά στις επόμενες μέρες μέχρι και μελλοντικά concept όπως το eWheel, ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτροκίνησης που ξεκίνησε με την Opel και που συνεχίζεται με την Ford. Πέρα από τις εργοστασιακές συνεργασίες η Schaeffler διαθέτει μια τεράστια γκάμα με after sales προϊόντα για τον επαγγελματία με προηγμένο εξοπλισμό και εργαλεία ενώ στο παρακάτω άλμπουμ μπορείτε να δείτε μακέτες με διάφορα project.

International Media Tour 11 to 15 September 2013H Luk είναι γνωστή για τους συμπλέκτες (διαβάστε εδώ για τον αυτορυθμιζόμενο) περιλαμβάνοντας επαγγελματικές λύσεις για τα συνεργεία με τα πακέτα «LuK RepSet» ενώ η εταιρία είχε γίνει ευρέως γνωστή όταν το 2000 κατασκεύασε για την Audi το πρώτο κιβώτιο CVT με μεταλλική καδένα (αντί ιμάντα). Πέρα από την ευρεία γκάμα σε συμπλέκτες (με τεράστια τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη στα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη) η Luk προσφέρει ευρεία ποικιλία σε υδραυλικά εξαρτήματα και αντλίες υποβοήθησης για συστήματα διεύθυνσης. Μάλιστα, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Langen συμμετείχαμε σε ένα σύντομο σεμινάριο αντικατάστασης διπλού συμπλέκτη, ιμάντα κ.λπ.

International Media Tour 11 to 15 September 2013Η INA διαθέτει ευρεία γκάμα από ιμάντες (INA Tensioner SET και INA Tensioner KIT) και οδηγούς τροχαλιών, βαλβίδες, ενεργοποιητές, ζύγωθρα κ.λπ. ενώ η FAG είναι γνωστή για την τεράστια ποικιλία σε ρουλεμάν (σφαιροτριβείς) υψηλής αντοχής. Πολλές φορές ξεχνάμε πως η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά και πως σχεδόν σε κάθε κινητήρα τα ρουλεμάν είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία: από τα μικρότερα στον κόσμο που συναντάμε στον «τροχό» ενός οδοντίατρου μέχρι και στα τεράστια των ανεμογεννητριών.

Schaeffler Automotive Aftermarket Lager KarlsteinΕπισκεφτήκαμε το εργοστάσιο της Schaeffler στο Herzogenaurach (κοντά στο Ingolstadt) όπου είδαμε από κοντά την κατεργασία και την κατασκευαστική διαδικασία διαφόρων εξαρτημάτων της εταιρίας. Τα εξαρτήματα μεταφέρονται στο Karlstein όπου -από το Νοέμβριο του 2010- λειτουργεί το μεγαλύτερο κέντρο διανομής της Schaeffler Automotive με συνολική έκταση που φτάνει τα 20.000 τ.μ. Εκεί συγκεντρώνονται τα προϊόντα αφού μεταφέρονται με φορτηγά από τα εργοστάσια και εν συνεχεία συσκευάζονται για να αποσταλούν στους πελάτες σε διάφορα σημεία του κόσμου. Περίπου 200.000 πακέτα συσκευάζονται την εβδομάδα στο Karlstein από 285 εργάτες που εργάζονται σε πενθήμερη βάση και σε τρεις βάρδιες ενώ μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 20.000 ευρωπαλέτες.

International Media Tour 11 to 15 September 2013Από το κέντρο διανομής ταξιδέψαμε λίγο πιο βόρεια (συνολικά το κοντέρ μας πρέπει να έγραψε περισσότερα 1.500 χλμ.) μέχρι το γραφικό Wernigerode για να παρακολουθήσουμε από κοντά τον αγώνα DTM που έγινε στην πίστα κοντά στο Oschersleben. Η Schaeffler αποτελεί βασικό χορηγό και συμμετέχει με Audi RS 5 και τελικά εκείνη την μέρα αποδειχτήκαμε γουρλήδες μιας και τον αγώνα κατέκτησε το πράσινο αγωνιστικό του Mike Rockenfeller.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!