NEA

Skoda, πρώτη εγχώρια εμφάνιση του Rapid Spaceback!

Skoda-Rapid_Spaceback_2014_1000gr (3)

Το νέο Rapid Spaceback, λοιπόν, θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια της έκθεσης «Athens Motor Show» που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο από τις 2 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Skoda-Rapid_Spaceback_2014_1000gr (2)Το Rapid Spaceback αποτελεί την πεντάθυρη εκδοχή του τετράθυρου Rapid αλλά και το πρώτο hatchback της Skoda στην μικρομεσαία κατηγορία. Οι τιμές πώλησης του Rapid Spaceback θα ανακοινωθούν επίσημα στην έκθεση ενώ σχεδόν σίγουρο μπορεί να θεωρηθεί πως θα είναι χαμηλότερες από αυτές του τετράθυρου Rapid το οποίο στην έκδοση 1.2 TSI κοστίζει από 11.990 ευρώ (με απόσυρση).

Skoda-Rapid_Spaceback_2014_1000gr (1)H ειδοποιός διαφορά, σε σχέση με το Rapid που κυκλοφορεί ήδη, εντοπίζεται από τη μεσαία κολόνα και πίσω και στην πετυχημένη station εικόνα προσφέροντας μια πιο ευέλικτη πρόταση. Και αυτό διότι το Rapid Spaceback υπολείπεται κατά 180 mm σε μήκος -σε σύγκριση με την έκδοση saloon, το μεταξόνιο παραμένει στα 2.602 mm- και προσφέρει συνολικά 415 lt για τις αποσκευές ενώ όταν τα καθίσματα αναδιπλωθούν η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.380 lt. Οι χώροι για τους επιβάτες παραμένουν από τους κορυφαίους στην κατηγορία ενώ όπως είναι φυσικό το ταμπλό και ο διάκοσμος είναι πανομοιότυπης αισθητικής.

Σχετικά με τους κινητήρες αυτοί θα προέρχονται από την γκάμα του Rapid με εκπομπές ρύπων CO₂ να κυμαίνονται από 114 g/km έως 134 g/km. Συγκεκριμένα, το Rapid Spaceback θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης που είναι οι  1.2 TSi (86 PS), 1.2 TSi (105 PS) και 1.4 TSi (122 PS, συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG-7 σχέσεων ) καθώς και με δύο κινητήρες πετρελαίου 1.6 ΤDi (με 90 ή 105 PS). Από πλευράς εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας το Rapid είναι πλήρες από την βασική έκδοση προσφέροντας 8 αερόσακους καθώς και σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC+ABS). Όποιος θέλει κάτι πιο ιδιαίτερο υπάρχουν δυνατότητες προσωποποίησης (π.χ. με την προσθήκη της μεγάλης πανοραμικής ηλιοροφής).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!