NEA

Audi, το Sport Quattro σε βίντεο!

audi sport quattro concept first video

Μετά από την τεράστια ζήτηση στο Facebook η Audi προχώρησε στην παραγωγή και δημοσίευση ενός βίντεο για το Sport Quattro Concept…

Πριν απο σχεδόν ενάμιση μήνα το πρωτότυπο κουπέ της Audi έκανε παγκόσμια ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη αφού είχε παρουσιαστεί αρχικά στο Παρίσι το 2010. Αν και η γερμανική εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει την παραγωγή του -έστω και σε περιορισμένο αριθμό- ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όπως και η ζήτηση για ένα κουπέ που αναβιώνει το θρυλικό Sport Quattro του 1984. Υπενθυμίζεται πως το υβριδικό Audi Sport Quattro συνδυάζει έναν 4λιτρο V8 κινητήρα με διπλά τούρμπο του οποίου η ισχύς διασταυρώνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από υγρόψυκτες μπαταρίες λιθίου-ιόντων (li-ion) ενεργειακού φορτίου 14,1 kW. Ο twin-turbo κινητήρας αποδίδει 560 PS και 700 Nm ροπής ενώ ο δισκοειδούς σχήματος ηλεκτροκινητήρας παράγει 150 PS και 400 Nm ροπής με αποτέλεσμα η συνδυασμένη απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στους 700 PS και στα 800 Nm. H μετάδοση περνά μέσω ενός αναβαθμισμένου 8τάχυτου Steptronic κιβωτίου στους τέσσερις τροχούς μέσω τελευταίας γενιάς Quattro. Σύμφωνα με την Audi, εκτός από το πλαίσιο έχει γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου (στις πόρτες, την οροφή κ.λπ.) και στο αμάξωμα ώστε το απόβαρο μαζί με τις μπαταρίες να μην ξεπερνά τα 1.850 kg. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!