NEA

Magnum MK5 και επισήμως!

Magnum MK5 officially revealed (2)

Η καναδική Magnum έδωσε και επισήμως τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία από το MK5 των 545 κιλών!

Το MK5 προορίζεται για να μπει στην παρέα των εξίσου ειδικών κατασκευαστικά KTM X-Bow, Ariel Atom, BAC MONO και VUHL 05 καθώς πρόκειται για ένα πανάλαφρο πισωκίνητο διθέσιο με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. O 4κύλινδρος αποδίδει 250 άλογα που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου σειραϊκού κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού.

Με τα «κόκκινα» στις 11.000 rpm το MK5 επιταχύνει από στάση σε 3,2 sec για το «0-100» ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 km/h. Τις επιδόσεις ευνοούν τα μόλις 545 kg που είναι το ξηρό απόβαρο ενώ η ανάρτηση είναι τύπου pushrod (ράβδοι ώσης, όπως στα μονοθέσια της F1) με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, πεντάλ και αντιστρεπτικές. Το μήκος το Magnum MK5 φτάνει τα 3914 mm και το αμάξωμα φέρει αρκετό ανθρακόνημα και συνθετικά υλικά.

Μιας και δεν το είπαμε, η Magnum είναι μία εταιρία από τον Καναδά που κατασκευάζει σπορ αγωνιστικά αυτοκίνητα από το 1968 με το MK5 να είναι το πρώτο της με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο. Τέλος, να πούμε πως η τιμή προ φόρων είναι στα 139.000 δολάρια και θα κατασκευαστούν μόνο 20 κομμάτια με τα πρώτα να παραδίδονται τέλη 2014.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!