NEA

Peugeot, τα πρώτα βίντεο του υπεραποδοτικού 208 Hybrid!

peugeot 208 hybrid concept video

Η γαλλική εταιρία παραδίδει ένα μικρό σεμινάριο για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την εξοικονόμηση βάρους στο πρωτότυπο υβριδικό 208…

Αν και πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο είναι αρκετό για να μας θυμίσει πόσο σημαντική είναι η μείωση του βάρους στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Το 208 Hybrid Concept είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη (στον αντίποδα το Toyota Yaris R-Hybrid) εντυπωσιάζοντας με την κατανάλωση (2,1 lt/100 km), την εκπομπή CO2 (46 g/km), την αεροδυναμική (0,25) και τις επιδόσεις (8 sec για το 0-100) που προσφέρει το υβριδικό σύστημα με 1.200άρη VTi (68 PS) και ηλεκτροκινητήρα (30 kW).

Μερικά από τα «hi-lights» του 208 Hybrid FE που αφορούν μόνο το εν λόγω concept έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση μέρους της πίσω ανάρτησης και του ημιάκαμπτου από fiber-glass ώστε να εξοικονομηθούν 10 kg. Το ίδιο έχει γίνει και στη εμπρός με ψευδο-McPherson καταργώντας τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές (μην ξεχνάτε, για concept car μιλάμε). Το αμάξωμα και τα πάνελ στις πόρτες έχουν αντικατασταθεί από συνθετικά υλικά μειώνοντας το βάρος από τα 295 στα 227 kg ενώ στο εσωτερικό έχει γίνει εκτενής χρήση ελαφρών υλικών (όπως το πολυπροπυλένιο) για μείωση βάρους έως 15%.

Η Peugeot εκτιμά πως από την μείωση βάρους (20% ελαφρύτερο από το περίπου ενός τόνου συμβατικό 208), την καλύτερη αεροδυναμική (κατά 25%) και τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης έχει εξοικονομήσει 20 g CO2/km ενώ από την υβριδική υποβοήθηση 20 g/km και από την μακρύτερη κλιμάκωση του 5-τάχυτου ρομποτικού κιβωτίου 10 g/km. Ομοίως, οι παραπάνω βελτιώσεις ωφελούν κατά σε 4,0 sec το «0-100» ενώ το υβριδικό σύστημα βελτιώνει την συγκεκριμένη επίδοση κατά ακόμη 2,0 sec.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το AirHybrid της PSA ενώ πολύ πιο ενδιαφέροντα είναι τα άρθρα μας για την απόδοση, την σχέση της ροπής με την ισχύ, την μετάδοση, το τούρμπο, το common rail, το placebo κατανάλωσης και το Euro 6.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!