ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Valeo, να τα ‘χεις 360!

360vue-parking-assistance-valeo (1)

Μία από τις νέες τεχνολογίες στο αυτοκίνητο που θα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος είναι τα περιμετρικά συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν κάμερες…

360vue-parking-assistance-valeo (1)Μετά τους απλούς αισθητήρες με υπέρηχους, τις έγχρωμες οθόνες, τις φωτεινές ενδείξεις και τις κάμερες οπισθοπορείας αρκετοί κατασκευαστές διαθέτουν σε προσιτά οικονομικά μοντέλα περιμετρικά συστήματα ελέγχου. Με τους σχεδιαστές να ακολουθούν πιο αεροδυναμικά σχήματα, με μικρότερους σε μέγεθος εξωτερικούς καθρέπτες και πιο φουσκωμένο αμάξωμα για καλύτερη ασφάλεια πεζών, τέτοια συστήματα μπορούν να προσφέρουν καλύτερη ορατότητα και σιγουρά κατά τους επιτόπιους ελιγμούς π.χ. στο πάρκινγκ.

360vue-parking-assistance-valeo (2)Η Valeo είναι μια από τις πρώτες εταιρίες περιμετρικών συστημάτων όπου μικροσκοπικές κάμερες τεχνολογίας CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) με μέγιστη ευρυγώνια κάλυψη 190 μοίρες στέλνουν στιγμιότυπα σε μια ηλεκτρονική μονάδα. Με την βοήθεια ενός λογισμικού η μονάδα συγχωνεύει τα καρέ και τα προβάλλει σε μία οθόνη δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μιας κάμερας με κάλυψη 360 μοιρών που βρίσκεται πάνω από την οροφή του αυτοκινήτου. Τέτοιου είδους συστήματα μπορούν να έχουν και άλλη χρησιμότητα όπως στο Toyota Land Cruiser δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να επιβλέπει για αιχμηρές πέτρες και κακοτοπιές στο off-road.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!