NEA

MOTIV.e, το αυτοκίνητο του Gordon Murray!

Yamaha-MOTIVe-Concept-Gordon Murray (3)

Με πανάλαφρη δομή στα 730 kg και αυτονομία στα 160 km το MOTIV.e θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό EV πόλης και ο αντισυμβατικός αντίπαλος του Smart!

Yamaha-MOTIVe-Concept-Gordon Murray (2)H Yamaha σε συνεργασία με τον Gordon Murray, τον πασίγνωστο σχεδιαστή από την F1 και τον δημιουργό της McLaren F1, παρουσίασε στο Τόκιο το MOTIV.e. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης που με μήκος 2.690 mm θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντίπαλο του Smart ForTwo σπάζοντας το μονοπώλιο των Γερμανών. Ωστόσο, το MOTIV.e διαθέτει «αντισυμβατική» τεχνολογία καθώς είναι ηλεκτροκίνητο με σερβομοτέρ ισχύος 25 kW και 896 Nm ροπής. Βέβαια, και το smart διαθέτει αντίστοιχη έκδοση Electric Drive την οποία έχουμε ήδη δοκιμάσει ενώ σε μερικές εβδομάδες θα ακολουθήσει και σχετική δοκιμή του BMW i3.

Yamaha-MOTIVe-Concept-Gordon Murray (4)Το μυστικό του MOTIV.e αφορά στο μικρό του απόβαρο που δεν ξεπερνά τα 730 kg (εδώ μεγάλο ρόλο έχει η ευρηματικότητα του Murray) παρόλο που υπάρχει συστοιχία μπαταριών λιθίου-ιόντων 8,8 kWh που προσφέρει αυτονομία 160 km. Μία ακόμη είδηση έχει να κάνει με τον γρήγορο χρόνο επαναφόρτισης μιας καθώς σε σπιτική πρίζα η διαδικασία διαρκεί 3 ώρες και με ταχυφορτιστή πέφτει στην 1 ώρα.

Yamaha-MOTIVe-Concept-Gordon Murray (1)Από πλευράς επιδόσεων το MOTIV.e επιταχύνει σε 15 sec για το 0-100 και λίγο μετά το κοντέρ τερματίζει καθώς η τελική περιορίζεται στα 105 km/h. Ούτως ή άλλως για ένα αυτοκίνητο πόλης δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο αφού το σημαντικότερο είναι η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης. Αν τώρα μελλοντικά υπάρξει προοπτική παραγωγής καθοριστικό ρόλο θα παίξει η τιμή πώλησης…

Yamaha-MOTIVe-Concept-7

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!