NEA

Kode9, μία Elise αλά ιαπωνικά!

Ένας σχεδιαστής με πολυετή εμπειρία σε μεγάλο ιταλικό οίκο παρουσίασε στο Τόκιο ένα σπορ μοντέλο που δεν πέρασε απαρατήρητο…

To όνομα του είναι Ken Okuyama. Προφανώς δεν θα σας λέει κάτι αλλά όσα έχει σχεδιάσει για λογαριασμό του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina (Ferrari 599, Enzo Ferrari, Ferrari P4/5, Mitsubishi Colt CZT κ.α.) σίγουρα έχουν να πουν πολλά για την ταυτότητα του Ιάπωνα σχεδιαστή που ζει στην Ιταλία. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί δική του εταιρία και στο Τόκιο προχώρησε στην παρουσίαση του Kode9.

Πρόκειται για μια σπορ κατασκευή από ελαφρά υλικά το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει την αλά ιαπωνικά Lotus Elise. Το αμάξωμα έχει μήκος 4140 mm, βασίζεται σε αλουμινένιο σασί και το συνολικό απόβαρο δεν ξεπερνά τα 890 kg.

Την κίνηση αναλαμβάνει 2λιτρος κινητήρα άγνωστης προέλευσης (το σίγουρο είναι πως προέρχεται από ιαπωνική εταιρία) που με την προσθήκη μηχανικού υπερσυμπιεστή της HKS η ιπποδύναμη φτάνει τους 320 PS.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με την παραγωγή ή την τιμή του Kode9 αλλά κρίνοντας από την εμφάνιση θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί κάποιος αγοραστής με το ανάλογο πορτοφόλι και φυσικά το πάθος για τους τέσσερις τροχούς.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!