NEA

Honda Type R, θα τα καταφέρει με 320 άλογα;

Το ερώτημα είναι αν το νέο Type-R θα καταφέρει να αναδειχθεί το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής στην «πράσινη κόλαση», στο Nurburgring!

Honda Civic Type-R Nurburgring 2014 (4)Πριν από μερικές μέρες η Honda ανακοίνωσε την είσοδο της στην υπερτροφοδότηση με τους νέας γενιάς TURBO VTEC. Παράλληλα, οι Ιάπωνες έκαναν γνωστό πως δοκιμάζουν ήδη το νέο Civic Type-R σε εξαντλητικούς ρυθμούς με στόχο να σπάσουν κάθε προσθιοκίνητο ρεκόρ στο Nurburgring που τώρα κατέχει το Renault Megane 265 Trophy με χρόνο 8:07.97. Εδώ να σημειωθεί πως το ταχύτερο Honda στη «πράσινη κόλαση» είναι το NSX-R με 7:56.73.

Honda Civic Type-R Nurburgring 2014 (3)Τώρα, για να το καταφέρει αυτό το Type-R θα εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο τούρμπο με προηγμένο νέας γενιάς σύστημα βύθισης και χρονισμού των βαλβίδων (VTEC) και συμπαγή στροβιλοσυμπιεστή δίχως lag (υστέρηση) και με ισχύ που για την περίσταση μάλλον θα φτάνει έως τους 320 PS και τα 400 Νm (το απλό Type-R πιθανολογείται πως θα έχει τουλάχιστον 280 PS). Έτσι, το 0-100 θα πέφτει κάτω από τα 6 sec.

Honda Civic Type-R Nurburgring 2014 (1)Πέρα όμως από την δύναμη χρειάζεται και πολύ καλή ώστε να περνά με τον βέλτιστο τρόπο η ισχύς του μοτέρ στην άσφαλτο. Εδώ θα υπάρχει ένα ειδικά εξελιγμένο μπλοκέ που μάλλον θα είναι μηχανικό ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα ενεργά αμορτισέρ με μικρή διαδρομή ανάρτησης με hardcore δυναμικά χαρακτηριστικά. Το τιμόνι θα διαθέτει πρόγραμμα Racing με πιο βαριά και άμεση αίσθηση ενώ τα φρένα είναι ένα ακόμη κομβικό σημείο για το στόχο των Ιαπώνων.

Honda Civic Type-R Nurburgring 2014 (2)Όπως φυσικά και η αεροδυναμική με το αμάξωμα (που σε πολλά σημεία θα έχει αλουμίνιο και συνθετικά υλικά για να μειωθεί το βάρος) να έχει πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα και μεγάλη πίσω αεροτομή. Για να δούμε αν τελικά το νέο Honda Civic Type-R θα σπάσει το ρεκόρ του Renault Megane 265 Trophy στο Ring…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!